Je bruiloft is een speciale dag die je deelt met je naaste familie en vrienden. Een van de manieren waarop je de dag nog specialer kunt maken is door je eigen trouwkaarten te maken. Met een paar eenvoudige tips kun je prachtige trouwkaarten ontwerpen en maken die jarenlang door je dierbaren gekoesterd zullen worden.

1. Word creatief met het ontwerp

Een van de leukste dingen aan het maken van je eigen trouwkaarten is dat je volledige controle hebt over het ontwerp. Je kunt kiezen voor een traditioneel ontwerp of echt creatief zijn en er je eigen draai aan geven. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, bekijk dan wat inspiratie online of in tijdschriften. Heb je eenmaal een idee van wat je wilt, ga dan zitten en begin je ontwerp te schetsen. Als je niet zo’n artistieke aanleg hebt, zijn er online genoeg leuke sjablonen te vinden die je als uitgangspunt kunt gebruiken.

2. Gebruik hoogwaardige materialen

Bij trouwkaarten telt de eerste indruk. Daarom is het belangrijk hoogwaardige materialen te gebruiken die de boodschap overbrengen dat dit een dag is om nooit te vergeten. Fijn papier, speciale inkt en zelfs echt bladgoud kunnen je kaarten een extra vleugje luxe geven. Als je een budget hebt, zijn er nog genoeg leuke opties die niet duur zijn. Zorg er wel voor dat je geen goedkope materialen gebruikt waardoor je kaarten er smakeloos of amateuristisch uitzien.

3. Voeg een persoonlijk tintje toe

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het maken van je eigen trouwkaarten is dat dit een dag is van jou en je verloofde. Of het nu gaat om het toevoegen van leuke details zoals namen van huisdieren of foto’s van jullie verlovingsreportage, dit soort kleine details maken jullie kaarten echt uniek en speciaal. 
Je eigen trouwkaarten maken is een geweldige manier om je grote dag een persoonlijk tintje te geven. Houd deze drie tips in gedachten en je bent goed op weg om prachtige, unieke kaarten te maken die indruk zullen maken op al je gasten!