Met onbeperkte toegang tot informatie en tips op elk moment, kan het moeilijk zijn om bij te blijven. Het constante lawaai van sociale media en de 24-uurs nieuwscyclus kan zelfs onvermijdelijk lijken. Het goede nieuws is dat het nu voor ons allemaal beschikbaar is, maar sommige dingen zijn veel meer de moeite waard om te weten dan andere. Van praktische tips tot nuttige livehacks en feiten.

1.      De Liger staat bekend als de grootste kat ter wereld.

Een liger is een kruising tussen een leeuw en een tijger. Mannelijke lijgers kunnen 10-12 voet lang worden en zijn iets groter dan grote mannelijke leeuwen en tijgers. Zij zijn aanzienlijk zwaarder dan tijgers en leeuwen. Een lijger zonder obesitas genaamd Hercules woog in 2013 in totaal 922 pond en werd erkend als de grootste levende kat op de planeet. Hij was 1,33 m (131 inch) groot en stond 1,25 m (49 inch) op zijn schouders. 1

2.      Grappige Informatie Waanzin

De wereld (nee, het universum) is een vreemde, gekke en fascinerende plek. Als je op zoek bent naar wat (of meer) kleine dingen om met je vrienden te delen of je kennis uit te breiden accumulatie, voedsel, dieren, geografie, beroemde mensen en uitvindingen, en alles daartussenin. Verras je vrienden met het feit dat de meeste mensen niet eens wisten “wist je dat?” En terwijl deze feiten grillig en cool zijn, hebben we ook een heleboel rare feiten als ze nog niet vreemd genoeg voor je zijn.

3.      Er worden meer tweelingen geboren dan ooit tevoren.

Denk je dat het aantal tweelingen hoger is dan vroeger? aantal? Volgens een nieuwe studie van Human Productions is het “tweelingenaandeel” sinds de jaren tachtig met een derde toegenomen, van 9 tot 12 per 1.000 levendgeborenen. Momenteel worden er wereldwijd jaarlijks ongeveer 1,6 miljoen tweelingen geboren. Met andere woorden, de 42ste baby zijn allemaal tweelingen. Dit is het gevolg van het toegenomen gebruik van medisch ondersteunde voortplanting en uitgestelde bevalling (er is aangetoond dat de vorming van tweelingen toeneemt met de leeftijd van de moeder). Voor meer interessante feiten die indruk maken op je vrienden, zijn hier 50 rare feiten waarvan je niet zou geloven dat ze waar zijn.

4.       Samsung gebruikt een robot om hun telefoons te testen

Hebben deze interessante tips & feiten je aan het denken gezet? Mensen houden hun mobiele telefoons altijd in hun achterzak. Daarom heeft Samsung een robot gemaakt die eruit ziet als een kont. Natuurlijk droeg ik een spijkerbroek zodat ik op mijn gsm kon “zitten” en de druk kon weerstaan.

5.       De wereld verspilt elk jaar ongeveer 1 miljard ton voedsel.

Voedselverspilling is een groot probleem. Hoe groot? Ongeveer 9,31 miljoen ton. Volgens het Food Waste Index Report 2021, waarin 54 landen zijn onderzocht, hebben VN-onderzoekers geschat hoeveel voedsel er in 2019 is verspild. Voedseldiensten produceren 26% van het verspilde voedsel. Kruideniers zijn goed voor slechts 13% van de voedselverspilling. Als je een opfrisser nodig hebt, bekijk dan deze 50 FeelGood feiten die je gegarandeerd doen glimlachen.

6.      Espressomachine werd in 2015 naar de ruimte gestuurd

Samantha Cristoforetti was de eerste vrouwelijke Italiaanse astronaut die een warm en gezellig thuis had in een baan om de aarde. De Italiaanse ruimtevaartorganisatie heeft in samenwerking met de Italiaanse koffiemaker Lavazza een koffiecapsule de ruimte in gelanceerd.