Kleddernatte kleding van de hevige regenbuien, de wintertijd gaat weer in, bladeren die de straten bedekken en de paddenstoelen schieten van alle kanten de grond uit. Dit zijn allemaal kenmerken van de herfst die altijd goed te zien zijn. Niet alleen ziet het er buiten compleet anders uit, ook jouw huis en tuin hebben wat te verduren tijdens deze herfstige periode. Van viezigheid in huis tot allerlei klusjes die weer om de hoek komen kijken. Het is ontzettend belangrijk om goed je huis te onderhouden, vooral in het herfstseizoen. Wanneer je dit niet doet loopt het huis sneller kans op schade of dure onderhoudskosten. Wij hebben om deze reden een aantal vermakelijke, maar ook vervelende klusjes op een rijtje gezet voor tijdens deze dagen. 

Voer de vogeltjes 

Een van de leukere klusjes in de herfstperiode is toch wel het voeren van de vogels! Wie houdt er nou niet van een aantal schattige kleine vogeltjes in je tuin die lekker aan een bol zitten te pikken of zichzelf in een plaswater aan het wassen zijn. Plaats dus een leuk vogelhuisje in de tuin die de meest mooie vogels zal aantrekken. Koop wat vogelvoer in en het vogel-spotten kan beginnen! 

Snoeien wat nodig is 

De ene ervaart het als leuk, maar de ander ziet het als een van de meest vervelende klussen om te doen. Dan hebben we het natuurlijk over tuinieren. Van het snoeien van alle bladeren en takken die een behoorlijk eigen leven zijn gaan leiden. Tot aan het weghalen van alle bladeren die het pad bedekken. Zorg er altijd voor dat je een mooie composthoop maakt van de bladeren die je bij elkaar hebt geveegd. Een composthoop is erg goed voor de ecologische kringloop in de tuin. Het zorgt namelijk voor veel voeding voor de planten in de tuin. 

Doe een grote huiselijke schoonmaak 

Ook is het erg belangrijk om een grote schoonmaak uit te voeren! Vooral wanneer het al een behoorlijke tijd geleden is, heb je nu mooi de kans om de het huis te laten blinken. Van de keuken tegels en spiegels in de badkamer tot aan het aanrechtblad van de keuken. Na het volbrengen van deze taak voel je je direct als een echte winnaar! Nieuwe tegels nodig? Gebruik dan eenvoudig de zoekterm: wandtegels keuken dan vind je genoeg aanbod om jouw keuken helemaal te laten stralen.