Alles wat je moet weten over een deurdranger

Het hebben van een deur die continue dicht valt kan als zeer vervelend worden beschouwen. Het is om deze reden noodzakelijk dat je kijkt naar de mogelijkheid van een deurdranger. Ben jij echter benieuwd wat dit product nu precies is en waar je allemaal rekening mee dient te houden? Om je hier wat meer informatie over te vertellen, zullen we hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste informatie zodat jij op basis hiervan zelf kunt besluiten of dit product voor jou van toegevoegde waarde is.

Hoe werkt een deurdranger nu precies?

Ben jij benieuwd hoe een deurdranger nu precies werkt? Een dranger is een blokje dat je op de deur en de arm van het kozijn boven de deur bevestigd. Als de deur geopend wordt, wordt er een veer gespannen. Zodra de deur losgelaten wordt, ontspant de veer zich. Hierdoor zal de deur niet met hoge snelheid dichtklappen. De veer ontspant zich geleidelijk waardoor je niet een klapperende deur krijgt.

Welke deurdranger heb ik nodig?

Als jij enthousiast bent geworden voor het aanschaffen van een deurdranger, is het vervolgens ook noodzakelijk dat je weet welke deurdranger je nodig hebt. Het is van belang dat je een goed formaat aanschaft. Hiervoor is het aan te raden om online diverse handleidingen op te zoeken die precies aangeven welk formaat dranger je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je geen miskoop zult begaan, want niet elke deurdranger is geschikt voor elke deur. Mocht je toch niet zeker weten of je een goed product hebt gekozen, dan is het aan te raden om dit eerst na te vragen bij de specialist waar je de dranger wilt aanschaffen. Zo weet je zeker dat je geen miskoop zult begaan.

Zelf monteren? Doe het zo

Als je zelf aan de slag wilt gaan met het monteren is het goed om als eerst het houdertje te bevestigen aan de bovenste scharnier van het deurkozijn. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat hij mooi verticaal staat op ongeveer 3 mm van de deurrand af. Het veerplaatje moet laten tegen de deur kunnen vallen. Als je dit allemaal hebt gedaan, plaats je de veer tussen de houder met het veerplaatje aan de bovenzijde tegen de zijkant van de deur. 

Lukt het niet om naar aanleiding van bovenstaande informatie de deurdranger te monteren? Dan is het aan te raden om op YouTube een filmpje op te zoeken waar precies in wordt uitgelegd, waar je rekening mee dient te houden en hoe het in zijn werking gaat.

Online producten bestellen

Als jij naar aanleiding van deze pagina enthousiast bent geraakt over een deurdranger is het goed om vervolgens op zoek te gaan naar een product dat goed aansluit bij jouw wensen. Hierbij is het aan te raden om online je producten met elkaar te doen vergelijken. Op basis hiervan kun jij namelijk direct zien welk product het beste aansluit en wat de prijzen hiervoor zijn. Ga bijvoorbeeld eens naar Mijnijzerwaren.nl. Wist je zelfs dat er websites actief zijn die de producten op basis van prijs met elkaar doen vergelijken? Hierdoor weet je zeker dat je nooit teveel zult betalen.