BMW

Elektrische auto’s zijn de golf van de toekomst, en BMW loopt voorop in deze technologie. BMW werkt al meer dan tien jaar aan elektrische voertuigen en heeft grote vooruitgang geboekt op het gebied van actieradius, oplaadtijden en algemene prestaties. Hier is een blik op wat BMW de laatste tijd heeft gedaan in de wereld van elektrisch rijden.

In de komende jaren zal BMW meer investeren in elektrische auto’s als onderdeel van zijn toekomstplannen. Het bedrijf heeft al aangekondigd dat al zijn nieuwe auto’s tegen 2030 een elektrische optie zullen hebben en investeert 12 miljard dollar in de productie van elektrische voertuigen. BMW werkt ook aan nieuwe batterijtechnologie waarmee zijn elektrische auto’s verder kunnen rijden op één lading. Dit streven naar elektrische voertuigen maakt deel uit van BMW’s doelstelling om in 2030 koolstofneutraal te zijn. Naast een lagere uitstoot zijn elektrische auto’s ook stiller en hebben ze minder bewegende delen, waardoor ze efficiënter en betrouwbaarder zijn dan traditionele benzineauto’s. Met zijn toekomstplannen wijst BMW de weg naar een meer duurzame en milieuvriendelijke auto-industrie.

Range anxiety is een van de grootste hindernissen die overwonnen moeten worden om meer mensen over te laten stappen op elektrische auto’s. Wat heb je immers aan een elektrische auto als je niet meer dan een paar kilometer kunt rijden zonder te moeten opladen? BMW heeft hard gewerkt om dit probleem aan te pakken en heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke doorbraken gemaakt.

De nieuwe BMW i3 kan bijvoorbeeld al ruim 300 kilometer afleggen met één lading, en kan met een snellader in slechts 30 minuten worden opgeladen. Dat is veel beter dan de meeste andere elektrische auto’s die momenteel op de markt zijn. De BMW iX xDrive heeft zelfs al een bereik van ruim 500 kilometer. BMW heeft daarbij al een imposant wagenpark aan elektrische en hybride voertuigen. Iedere auto heeft daarbij zijn eigen laad eigenschappen en laadvermogen. Dit laatste kan variëren van 3,7 kW bij de plugin hybrids tot 7,4 kW en bij de nieuwere EV zelfs 11kW laadvermogen. Zorg er altijd voor dat je de juiste BMW laadkabel gebruikt voor jouw auto. 

Oplaadtijden zijn niet het enige dat BMW de afgelopen jaren heeft verbeterd. De Beierse autofabrikant heeft ook hard gewerkt om de algemene rijervaring van hun elektrische auto’s te verbeteren. De nieuwe i3, bijvoorbeeld, heeft een vernieuwde ophanging die zorgt voor een soepeler rijgedrag, en hij wordt ook geleverd met regeneratief remmen dat helpt om de actieradius nog verder te vergroten.

BMW wordt snel leider in elektrische technologie dankzij hun innovatieve aanpak en toewijding aan kwaliteit. Nu de angst voor actieradius een van de grootste obstakels is voor elektrische auto’s, zullen BMW’s uitbreidingsmogelijkheden zeker nog meer klanten aantrekken. Als u op zoek bent naar een elektrische auto met superieure prestaties en actieradius, dan is BMW zeker het overwegen waard.