Spanplafonds worden tegenwoordig steeds populairder. Ze zorgen namelijk voor een strak design en zijn erg duurzaam, aangezien er niet snel scheuren in ontstaan. Ook geïnteresseerd in een spanplafond voor jouw huis? Lees dan snel verder om geen belangrijke informatie te missen!

Wat is een spanplafond precies? 

Een spanplafond is gemaakt van kunststof wat onder het originele plafond wordt geplaatst. Dit krijgt dus de uitstraling van een volledig nieuw plafond, waar je ook de mogelijkheid hebt spotjes of lampen op te hangen. Ideaal dus om een nieuwe strakke look te geven aan bijvoorbeeld je woonkamer. 

De voordelen van een spanplafond

Een spanplafond brengt een aantal aantrekkelijke voordelen met zich mee. Zo komen er niet snel scheuren of barsten in het plafond, waardoor er maar weinig onderhoud nodig is. Verder geeft een spanplafond automatisch een strakke en egale uitstraling, wat een kamer er meteen erg netjes uit laat zien. Bovendien zijn er erg veel opties op het gebied van spanplafonds – zo kun je ze verkrijgen in allerlei materialen en kleuren. Wanneer je er toch niet tevreden over bent zijn ze overigens makkelijk en snel te vervangen en het is een betaalbare oplossing voor als je iets minder te besteden hebt. Ook is een spanplafond erg makkelijk voor bijzondere vormen, bijvoorbeeld wanneer je het horizontaal, schuin of verticaal wil gebruiken. Omdat het een kunststofdoek is, is het erg flexibel vergeleken met een normaal plafond. 

Spanplafond laten zetten door specialisten 

Ben je na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar een spanplafond? Overweeg dan meteen deze te laten zetten door specialisten. Of als je toch nog op zoek bent naar andere opties om je plafond te transformeren, kies dan voor akoestische panelen om geluid te absorberen in luide ruimtes. Meer dan genoeg keuze om je plafond te renoveren dus!