gietvloer friesland

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de gietvloer trend! De strakke industriële vloer die elke kamer een mooie sfeer geeft. Gietvloeren zijn er in alle soorten, maten en blijven ontzettend lang mooi. Daarnaast is de vloer gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Maar waarom zou je investeren in een gietvloer in Friesland of wanneer weet je of jouw kamer geschikt is? Wij hebben de belangrijkste vragen op een rijtje gezet. Ben je dus benieuwd naar onze antwoorden? Lees dan snel verder! 

Belangrijke vragen:

Wat is een gietvloer en hoe wordt het aangebracht?

Zoals de naam eigen al zegt is het een gegoten vloer. De vloer wordt door een specialist aangebracht en het duurt zo’n 3 tot 5 dagen voordat de vloer compleet droog is. Daarnaast heeft het ook tijd nodig voor de voorbehandeling Er zijn ontzettend veel verschillende soorten gietvloeren. Zo zijn er al meer dan 60 kleuren beschikbaar. Op deze manier kan iedereen een juiste vloer vinden voor zijn of haar kamer. 

Heeft een gietvloer veel onderhoud nodig?

Nee, een gietvloer heeft van zichzelf niet veel onderhoud nodig. Afhankelijk van de woonomgeving is het uiteraard wel nodig om de vloer goed te reinigen en schoon te houden. Na ongeveer vijf jaar of meer kunt u afhankelijk van de conditie een nieuwe toplaag laten aanbrengen. Op deze manier is uw gietvloer zo goed als nieuw.

Is het mogelijk om een gietvloer in de badkamer toe te passen?

Ja, dit is zeker mogelijk. Doordat de gietvloer in alle naden gaat zitten is het vloeistof bestendig en geeft dit een ruimtelijk effect! Daarnaast is het een hygiënische vloer en gemakkelijk schoon te maken. Ook oogt je de badkamer mooi strak en heb je minder last van schimmel tussen bijvoorbeeld tegeltjes. 

Hoe dik is een gietvloer gemiddeld?

De gemiddelde dikte is ongeveer 2 tot 3 millimeter. De precieze dikte is afhankelijk van de aantal lagen die aangebracht moeten worden. De dikte kan daarnaast ook nog persoonlijke worden aangepast. 

Kan er een vloerverwarming onder een gietvloer?

Ja dit kan zeker! Een gietvloer is erg goed geschikt voor een vloerverwarming, doordat het erg goed de warmte kan verdelen. Het is dus ideaal boven vloerverwarming.