Het is eindelijk zover. Je gaat uit huis en op zoek naar je eigen plekje. Of dit nou is omdat je aan het werk gaat of juist om te studeren, je hebt eigenlijk dezelfde spullen nodig. Ga je studeren en op kamers? Dan heb je wel iets minder spullen nodig. Je moet natuurlijk alles wel op een kleine kamer kwijt kunnen. Toch zijn er een paar belangrijke spullen die je altijd nodig hebt! 

Bed 

Ja, dit had je kunnen weten. Een bed. Die heeft iedereen nodig, maar wat voor soort bed wil je? Ben je alleen? Dan kun je voor de standaard eenpersoonsbed gaan. Heb je een relatie? Dan is het toch handiger om te kiezen voor een twijfelaar. Deze maat zit tussen een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed in. Zo kun je ook met z’n twee in een twijfelaar slapen, maar met iets minder ruimte dan een tweepersoonsbed. Als je met z’n tweeën bent is het wel zo handig om te gaan voor een tweepersoonsbed. Dan hoef je niet te vechten om de ruimte. 

Heb je écht een kleine kamer? Dan is een hoogslaper een goed alternatief of een slaapbank. Als je kiest voor een hoogslaper dan kun je een bureau onder je bed neerzetten of eventueel een bank. Zo bespaar je veel ruimte in je kamer. 

Kasten

Je moet ergens je kleding kwijt kunnen. Het is dus belangrijk dat je een goede kledingkast hebt. Er zijn veel verschillende soorten kledingkasten. Zo heb je open en gesloten kasten, kasten met twee of drie deuren, met of zonder kledingrek. Het is goed om eerst te kijken naar hoeveel kleren je hebt en hoeveel ruimte je hier ongeveer voor nodig hebt. Ook is het belangrijk om te kijken naar jouw kamer of appartement. Hoeveel ruimte is er eigenlijk voor een kast? Je kunt wel een gigantische kast aanschaffen, maar als die niet in de kamer past dan heb je er ook niet zoveel aan. 

Heb je niet veel vierkante meters in jouw kamer of huis? Kijk dan ook naar de hoogte van jouw kamers. Als je erg hoge kamers hebt, dan kun je voor een hele hoge kledingkast kiezen. Zo kun je er nog steeds veel kleding in kwijt, zonder te veel vierkante meters in beslag te nemen.

Bureau 

Natuurlijk is het ook handig om een werkplek te hebben. Vooral als je studeert zal je veel van je tijd op je kamer besteden om te leren voor tentamens en het werken aan projecten. Een goede bureau met bureaustoel is hiervoor onmisbaar. Het beste is om te kiezen voor een bureau die op de goede hoogte zit voor jou en een verstelbare bureaustoel voor extra comfort.