Misschien heb je wel eens gehoord van de uitspraak: you don’t know what you’ve got till it’s gone. Oftewel, behandel wat je hebt niet als vanzelfsprekend.

Er zijn genoeg mensen die het helemaal niet nodig zijn om er altijd op uit te gaan, maar zichzelf alsnog niet als introvert zouden beschouwen. Toch kun je, als je jezelf daartoe vindt behoren, behoorlijk wat missen nu je nauwelijks meer wat kunt of mag. Tja, balen, niks aan te doen.

Dat is alleen niet waar. Er is genoeg te doen, je hebt het wellicht niet door! Mag je niet op stap of vrienden opzoeken? Hartstikke jammer, maar dat betekent dat je alleen je prioriteiten wat opnieuw hoeft te rangschikken.

Je zou niet de enige zijn wanneer je jezelf beloftes doet die je eigenlijk helemaal niet waarmaakt. En dat is helemaal niet zo erg, tenzij je je daarbij aan iemand anders moet verantwoorden. Zo niet, nou ja, een mens mag nou eenmaal dromen, toch?

Alleen is dromen in coronatijd niet genoeg. Ga aan de slag met het creëren van vooruitzichten en doorprik die bubbel van verveling. Besteed je tijd nuttig!

Handen uit de mouwen

Ben jij tevreden met de huidige staat van je woning of zijn er genoeg klusjes die je altijd nog eens wilde opknappen? Nou, dan kun je dat nu gaan doen! Misschien is je tuin inmiddels wel een jungle geworden of had je hiervoor niet de gelegenheid om die aanbouw nou echt eens op poten te gaan zetten. In dat laatste geval: zorg wel dat je een vergunning hebt, hè? Anders kun je alles meteen weer afbreken. Wachten op zo’n document duurt lang, dus ga in de tussentijd iets anders op je erf aanpakken.

Laat je creativiteit de vrije loop

Voor velen geldt dat ze in coronatijd mentaal vast komen te zitten. Bevrijd jezelf dan door lekker creatief los te gaan! Schrijf een verhaal, illustreer een zelfportret, schilder een landschap of ga iets abstracts beeldhouwen. Om maar een paar dingen te noemen. Misschien heb je het leren bespelen van een instrument opgegeven of de passie ervoor verloren. Kijk dan of je die kunt hervinden en pak die piano, (bas)gitaar, synthesizer of dat drumstel er weer eens bij!

Onderwijs jezelf

Te oud om te leren ben je nooit. Overweeg daarom eens om een online cursus te volgen. Leer een nieuwe taal, maak van een hobby een heuse vaardigheid en verbaas jezelf. Bovendien kan dat een prachtige voorbereiding zijn op de periode na de coronacrisis. Zeker wanneer je je zelfstandig wilt kunnen verplaatsen. Want heb jij je rijbewijs al? De wachtrijen zijn nu erg lang, maar je kunt wel alvast met je voorbereidingen op het theorie examen beginnen!