Na elke hard werken en vroeg opstaan is het eindelijk zo ver. Je welverdiende vakantie is een feit! Perfect om heerlijk te relaxen en als kunst en cultuur liefhebber leuke dingen te doen. Maar helaas, naar het buiteland gaan zit er niet heel erg in door het coronavirus. Quarantaine plicht, landen die van het ene reisadvies naar het andere gaan. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Nederland heeft ontzettend veel prachtige kunst en cultuur die jou dag compleet maken. In deze blog benoemen we een aantal plaatsen in Nederland die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken! 

Amsterdam 

Onze hoofdstad staat bekend natuurlijk om haar prachtige grachten, beruchte red light district en coffeeshops, maar ook om de rijke geschiedenis in kunst en cultuur! De meest bekende en invloedrijke kunstenaars komen uit Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan: Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh. Het bijzondere hieraan is dat deze drie kunstenaars uit 3 verschillende tijdperken komen met ieder een andere stijl. Rembrandt was actief in de tijd van de Gouden eeuw, en van Gogh in de 19e. Tip! Bezoek het Rembrandthuis, Rijksmuseum en van Gogh museum dat je meteen in een andere tijdperk laat leven!  

Den Haag 

Zin om Den Haag te bezoeken? Komt mooi uit! Het Esher museum en Museum Panorama Mesdag is hier te bewonderen. Esher is een kunstenaar dat bekend staat om zijn abstracte en moderne kunst die je optisch bedriegen! Het museum is ook precies opgebouwd op je geest compleet voor de gek te houden en je gedachten te laten spreken. Panorama Mesdag is een van de oudste en enige overgebleven panorama kunstwerken ter wereld! Met 14 meter hoog en 120 meter omtrek is dit een van de grootste kunstwerken die er bestaat. Een adembenemend kunstwerk die je laat voelen alsof je op het strand bent! 

Groningen 

Reis je graag naar het Noorden toe? Dan is Groningen duidelijk de stad waar je heen moet gaan. Naast de Groningse mosterd en eierballen heeft Groningen verschillende musea die je dag rijk vullen. Denk aan het Groninger museum, Noordelijk Scheepsvaart museum. Ook voor kunstadvies kan je in deze stad terecht. Wie wil nou niet je woning of kantoorruimte aanvullen met prachtige kunstwerken. Veel kunstenaars maken speciaal voor jou een kunstwerk dat past bij je interieur van je woning of kantoor. Kunstenaar Groningen is een zoekterm die je goed verder gaat helpen!