Veel vrije tijd over en de behoefte om iets actiefs te doen en een leuk uitstapje te maken? Dan hebben wij iets moois voor je! Leuke uitstapjes hoeven niet ver weg te zijn, want Nederland heeft zo veel moois te bieden! Vaak wil je je vakantie vullen door lekker languit op een strandstoel te liggen aan de zee op een tropisch eiland, maar het is tijd voor verandering! Tijd om je vakantie te vullen met een leuke fietstrip! Pak je broodtrommeltje in, vul je fles vol met water en haal de fiets uit de schuur want we hebben een aantal prachtige plekken voor je op een rijtje gezet die zeker de moeite waard zijn voor een fietstrip! 

Ontdek de Veluwe 

Een van de meest prachtige natuurparken in Nederland is de hoge Veluwe in provincie Gelderland. Met haar prachtige bossen, kleurrijke heide, wilde dieren en vermakelijke heuvels fiets je de sterren van de hemel door het grootste natuurmonument van Nederland. Pak bijvoorbeeld de fiets van Apeldoorn en reis door naar Hoenderloo. Neem de tijd en pauzeer bij de leukste koffietentjes die op de route liggen. Ben je na een dagje nog niet uit gefietst? Je hebt hier de meest prachtige campings, bungalows midden in de natuur.  

Scheur door de duinen in Noord-Holland 

Veluwe al ontdekt? Wat dacht je dan van Noord-Holland! Noord-Holland is een van de provincies in Nederland dat volledig langs de zee ligt. Waai lekker uit en scheur met de fiets over de duinen. De Noord duinen liggen helemaal in het puntje van Nederland, tussen Callantsoog en Den Helder. Ontdek de rijke natuur, de meertjes en plassen, rol door de zandrijke omgeving en pauzeer bij de heerlijkste restaurants die op de route liggen. Toevallig ook een vogelspotter? Er broeden wel meer dan 150 vogelsoorten in deze omgeving. Absoluut het ervaren waard! 

Bezoek het veengebied in Groningen 

In de andere Noordelijke hoek van het landje bevindt zich de provincie Groningen. Ga erop uit voor een heerlijke zomer fietstrip en bezoek het rijke veengebied in de provincie. Fiets langs ’t Roegwold dat een van de meest gefotografeerde natuurgebieden is van Nederland!  
 
Problemen onderweg? Dan zijn er altijd een fietsenwinkel in de buurt die je te hulp kan staan. Zoek aan de hand van de eenvoudige zoekterm: fietsenwinkel Groningen. Ook wanneer je geen fietsenrek hebt en hierdoor je fietsen niet mee kan nemen naar de andere kant van Nederland. Gebruik de zoekterm fietsverhuur Groningen, dan staat er een mooie fiets voor je klaar!