3 Tips voor leuke groepsactiviteiten!

Wil je iets leuks gaan doen met de familie? Dan wil je er voor zorgen dat iedereen mee kan doen. Dit kan erg lastig zijn, omdat de familie vaak uit oude en jonge mensen bestaat. We helpen je daarom graag met leuke groepsactiviteiten ideeën

Ga voor een leuke escape room!

Met de hele familie een leuke activiteit doen is natuurlijk erg leuk. Hoe leuk is het om een escape room te gaan voltooien met de familie? Het leuke hieraan is dat het echt gaat om samenwerken. Zowel jong als oud kan gemakkelijk meedoen. Samen ga je de uitdaging aan om uit de ruimte te ontsnappen door verschillende opdrachten te voltooien. Deze opdrachten zijn voornamelijk gericht op het ontdekken van patronen, het uitvogelen van stukjes tekst of puzzelen. Al met al is het zeker een activiteit voor alle leeftijden!

Rondfietsen in de natuur

Is het mooi weer buiten? Dan is het erg leuk om de activiteit in de buitenlucht te organiseren. Je kunt er voor kiezen om op pad te gaan met de fiets. Dit kun je ook nog upgraden door een bepaalde fiets te kiezen, waar je bijvoorbeeld met 5 of 7 mensen op kunt fietsen. Vervolgens kun je een speurtocht door de natuur gaan doen. Dit zorgt ervoor dat je samenwerkt met zowel het fietsen als het speuren. Heb je een grote groep? Dan kun je er zelfs een leuke wedstrijd van maken!

Heb je al aan een boottocht gedacht?

Een groepsactiviteit gaat erom dat je elkaar beter leert kennen en iets samen kunt ondernemen. Een boottocht is een perfecte manier om dichter naar elkaar te groeien. Je zit namelijk op een boot waar je niet gemakkelijk vanaf kunt. Hierdoor ga je automatisch met elkaar praten en wordt het direct gezellig. Neem bijvoorbeeld een leuke boottocht door de grachten van Amsterdam, of ga voor een boottocht door de biesbosch. Waar je ook heen gaat, de boottocht is een zeer leuke activiteit waar de gehele familie aan mee kan doen! Hier kun je altijd nog een leuk etentje op de boot of een goede picknick aan toevoegen!