Een website is een cruciale stap wanneer je begint met je eigen bedrijf. Tegenwoordig kan je niet meer zonder. Iedereen is elke dag online en jouw klanten dus ook. Om deze reden moet je er dus voor zorgen dat je een website hebt. Maar wat doe je dan? Maak je zelf een website of laat je deze maken?

Zelf een website maken

Wanneer je ervoor kiest om zelf een website te maken heb je tegenwoordig vele opties. Vroeger moest je zelf met code een website bouwen. Dit vereiste veel kennis en kostte je vaak vooral veel tijd en hoofdpijn. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer nodig. Er zijn meerdere systemen waarmee ook jij eenvoudig zelf een website kan bouwen. Denk hierbij aan de bekende platformen als wordpress & shopify maar ook een Jimdo en Wix. Het mooie is dat je met de meeste van deze platformen zelfs gratis een website of webshop kan maken. Alleen bij shopify ben je verplicht om een abonnement te nemen om gebruik te kunnen maken van het platform. Echter, wanneer je hier een goede webshop mee bouwt heb je dat geld natuurlijk snel weer terugverdiend. Het nadeel van een website zelf maken blijft natuurlijk dat het je tijd kost die je eventueel anders zou kunnen besteden. Zoals aan de belangrijkere aspecten van je business die geld opleveren.

Een website laten maken

Wil je een website laten maken in Utrecht of ergens anders in Nederland? Dan heb je vele opties! Er zijn tegenwoordig veel bedrijven en personenen die een website voor jou kunnen maken. Het voordeel hierbij is dat je meer keuze hebt dan wanneer je zelf een website maakt. Je hebt hier een keuze uit meerdere CMS systemen zoals ook lightspeed of magento. Dit is echter wel afhankelijk van het bedrijf. Veel bedrijven bouwen enkel websites op één of een kleine selectie aan systemen. Ook kan het zijn dat een bedrijf een CMS gebruikt die ze zelf ontwikkeld hebben. Maar bij wie laat je nu je website maken? Dit is met name afhankelijk van wat je nodig hebt en wat je wilt besteden. Heb je een simpele website nodig en weinig budget? Kijk dan in je omgeving of je een kennis, vriend of familielid hebt die het voor een vriendenprijsje wil doen. Of zoek een student die het erbij doet naast zijn studie, deze vragen vaak ook een stuk minder. Ben je op zoek naar een professionele website? Dan kan je beter op zoek gaan naar een webdesign bureau. Hier weet je zeker dat je een goede website geleverd krijgt. Echter, zal je hier ook een stuk meer voor moeten betalen.