Als je linkbuilding wilt uitbesteden dan heb je heel veel keuze. Er zijn namelijk ontzettend veel partijen die linkbuilding aanbieden. Dit doen ze allemaal op hun eigenaar manier met hun eigen systemen. Het kan daarom een flinke zoektocht zijn om de juiste partner hierin te vinden. Allereerst is het belangrijk dat je zelf goed begrijpt wat linkbuilding precies is en welke manieren van linkbuilding er zijn voordat je echt overgaat tot de zoektocht. Althans, dat is de manier als je zelf hierin de controle wilt houden. Voor veel bedrijven is dit niet relevant en gaat het er vooral om dat het werk goed gedaan wordt en ze de linkbuilding partij kunnen vertrouwen. Dat zijn twee manieren waar beide wat voor te zeggen is. 

3 tips uitbesteden linkbuilding

Wil je linkbuilding uitbesteden dan volgen hier nu drie tips die je helpen bij de zoektocht. De eerste tip is dat je de zoektocht moet starten op verschillende manieren. Wij adviseren om eerst bij andere ondernemers te vragen of zij al actief met linkbuilding bezig zijn en of zij daarin iemand kunnen aanbevelen. Dit is een goede manier om een eerste selectie te doen. De andere manier is vooral kijken naar de online marketing bureaus die ook zoekmachine optimalisatie aanbieden. Het liefst bij je in de regio zodat je ook nog persoonlijk contact hebt. 

De tweede tip is dat je dan eerste telefonisch in gesprek gaat met de partijen waarvan jij denkt dat ze het beste bij jou passen. Door dit telefonisch te doen kun je al filteren op de eerste indruk. Waarbij je in gesprek gaat en ervaart hoe deze partij omgaat met iemand die eventueel klant wil worden. Dit is een goede graadmeter die aangeeft met wat voor type partij je te maken hebt.

De derde tip gaat over het gesprek. Kies minimaal twee partijen waar je een echte afspraak gaat plannen. Door dit met meerdere partijen te doen krijg je ook een kijkje bij het bedrijf en ga je ook beter de verschillen herkennen. Bereid deze gesprekken goed voor en stel de juiste vragen. We hebben nog een aantal vragen voor het gesprek als bonus toegevoegd onder aan dit blog.

Vragen over linkbuilding

Als je in de fase zit waarin je gesprekken met verschillende online marketing bureaus hebt gepland dan is de voorbereiding van dit gesprek zeer belangrijk. Goed om nog te noemen dat je tijdens het telefonische gesprek ook vraagt om een analyse te maken van je linkprofiel. Zodat jullie hier tijdens de afspraak ook verder op in kunnen gaan. 

Als je kijkt naar vragen die zeker gesteld moeten worden om helder te krijgen hoe ze werken en om een inschatting te maken van de kwaliteit dan moet je denken aan de volgende vragen:

  • Kun je uitleggen hoe jullie werkwijze is op het gebied van linkbuilding?
  • Wat kun je vertellen over mijn linkprofiel?
  • Wat voor soorten links gebruiken jullie om mijn profiel te verbeteren?
  • Wat is volgens jullie het belangrijkste onderdeel van linkbuilding?
  • Wat verwachten jullie van mij tijdens de linkbuilding?

Dit is een goede basis die je veel inzichten gaat geven tijdens het gesprek.