Met het internet zijn vele andere systemen verbonden. Dit zijn als het ware hulpsystemen dat ervoor zorgt dat overige systemen met elkaar in contact komen. Dit gaat doormiddel van fysieke servers en online servers. In dit artikel leggen wij kort uit wat deze componenten zijn. 

URL

Een url zien we allemaal boven in een balk verschijnen als op het internet aan het surven zijn naar iets wat we nodig hebben. Een url is een leesbare tekst die de locatie aangeeft waar je je bevindt en welke aanwijzingen er zijn. Een url hoeft niet alleen met het internet te maken hebben. Je vindt een url namelijk ook in je documenten als je naar een document opzoek bent. 

Door het gebruiken van een url is duidelijk welke bron er opgevraagd moet worden. Je computer laat deze bron dan aan je zien. Of dit nou documenten zijn of in het online web. 

Ontleden

Urls kun je eenvoudig ontleden. Bij een hele link op een website heeft elk deel van de link zijn eigen betekenis. Bijvoorbeeld de url naar google. In het adresbalk zie je vaak https:// staan. Dit wordt standaard aangegeven (bij de betrouwbare websites). De S in https staat voor een betrouwbare website volgens google. Na de link van de website kom je vaak / tegen. Dit verwijst vaak naar een deel of categorie van de website. Hiermee kom je dus op een aparte locatie van de website.

Om actief te zijn op de hoogste resultaten van google is het van belang dat je goede en duidelijke url aanwijzingen hebt. De url behoort kort en bondig te zijn. Als je bijvoorbeeld naar voetbalschoenen opzoek gaat is het handig om in je url de type en naam van de voetbalschoen te weergeven. Om een deel van de beschrijving in je url op te nemen is overbodig en maakt je url te lang.