Om gebruik te maken van Google hoef je geen account te hebben of een abonnement. Het is zoals we het allemaal kennen helemaal gratis en toegankelijk met een internetverbinding. In dit artikel leggen we uit wat voor voordelen Google allemaal heeft. Van de start van een SEA bureau tot aan tips voor je werkstuk. 

Informatie

Google staat er natuurlijk bekend om voor het winnen van informatie. De meest voornaamste reden dat mensen op google aan het surfen zijn is het winnen van informatie of het vinden van een website waarna zij opzoek zijn. Bij google komen veel nuttige onderwerpen boven water. Het web staat bomvol met websites en overige informatie. 

Scholier

Als scholier is google een uitstekende hulpmiddel. Oftewel je beste studiemaat. Het helpt je door werkstukken heen door informatie op te zoeken op het internet en dit in je eigen woorden op te schrijven in je werkstuk. Als student is het misschien niet handig om van elke website informatie op te schrijven gezien je de bronnen moet noteren. Hierbij moeten het vaak wetenschappelijke bronnen zijn en deze zijn minder eenvoudig te vinden via google. Wel heeft google hiervoor een andere website waar enkel op wetenschappelijke bronnen gezocht kan worden voor je verslag of scriptie. 

Vindbaarheid

Als bedrijf kan je veel verdienen op google, of door google. Je kan jezelf namelijk goed vindbaar maken op de zoekresultaten door bovenaan te staan. Dit doe je door SEO-optimalisatie of via SEA. Hiermee kan je je bedrijf laten groeien en meerdere potentiele klanten naar je toe trekken. Ook kun je een goede branding opbouwen. Je kan je eigen reviews beheren en mensen kunnen doormiddel van een google account reviews plaatsen. deze reviews zijn zichtbaar wanneer men opzoek gaat naar jou bedrijf en de reviews in een rechterkolom voorbij ziet komen. Ook het aantal sterren zijn te zien die jouw gegeven worden de je klanten.