Sushi bestellen

Het is stil in de horeca. De straten lijken uitgestorven te zijn. In het voorjaar genieten we juist altijd van de drukke terrasjes en je favoriete restaurants. Tot nu toe lijkt het nog een illusie om te denken dat dit weer snel zal gebeuren. Juist in deze tijd is het daarom belangrijk om de lokale horeca te steunen. Bijvoorbeeld door eten te bestellen. Maar hoe zit dat dan met de veiligheid? Waar moet je precies op letten bij het bestellen van een makkelijke maaltijd tijdens de coronacrisis? Wij zetten een aantal tips op een rijtje. 

Bestel bij je favoriete restaurant 

Allereerst is het belangrijk om te bedenken of het restaurant de veiligheidsmaatregelen van het RIVM in acht neemt. Hoewel hier strenge boetes op staan, heeft de politie immers geen grip op iedere ongewenste situatie. Bestel daarom enkel bij restaurants die je goed kent en die je vertrouwen de afgelopen jaren gewonnen hebben. Probeer bestellingen bij onbekende restaurants of slecht aangeschreven restaurants te voorkomen. Als de hygiëneregels al eerder in twijfel zijn getrokken door de consument, zal dit tijdens de coronacrisis immers niet anders zijn. 

Hoewel het RIVM uitsluit dat covid19 via voedsel kan worden doorgegeven, is het uiteraard wel mogelijk dat dit op andere manieren met jou in aanraking komt. Bijvoorbeeld door de hygiëne in de keuken minder goed op te volgen en bacteriën op het verpakkingsmateriaal. 

Lees de recensies 

Wat gaan we eten vanavond? Wil je iets bestellen? Dan is het natuurlijk wel belangrijk om van lekker eten te genieten en tegelijkertijd ook zeker te weten dat de hygiëne in het restaurant op orde is. Maar hoe weet je dat als je er niet op bezoek kunt gaan? Simpel, lees de recensies! Hier lees je veel over de geschiedenis van het restaurant en kun je een redelijke inschatting van de kwaliteit van de service, het eten en de hygiëne van het restaurant maken. Wil je net wat meer bewijs hebben? Breng dan een bezoekje aan de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Hier kun je alle restaurants in Nederland opzoeken en zien of ze aan alle eisen voldoen. 

Draag handschoenen bij het aanraken van de verpakking 

Hoewel er een minimale kans bestaat dat je besmet kunt raken via voedsel, kan dit wel door een aanraking met het verpakkingsmateriaal gebeuren. Als een besmet persoon in aanraking met de verpakking is geweest, kan het virus hierop nog dagenlang actief blijven. Daarom is het verstandig om handschoenen te dragen bij het openen van de verpakking. Was tevens je handen na het aanraken van de verpakkingen. Zo loop je zeker geen risico dat je door middel van indirect contact alsnog besmet raakt met het covid19 virus. 

Contactloos bezorgen 

Alle restaurants doen tegenwoordig aan contactloos bezorgen. Wanneer je kiest voor eten bestellen bij Butlon.com staat dit als het goed is ook in de bevestigingsmail zo aangegeven. Dit houdt in dat de bezorger op de deur klopt of even aanbelt, vervolgens het voedsel voor de deur zet en anderhalve meter afstand houdt. Jij kunt vervolgens de bestelling zelf controleren, waarna de bezorger zijn weg weer zal vervolgen. Houd er rekening mee dat je vooraf moet betalen. Dit is aan de deur bij de meeste restaurants voorlopig niet mogelijk.