Misschien wel het belangrijkste deel van je interieur, de vloer! In de loop van de jaren zijn er veel verschillende trends geweest op het gebied van vloeren, maar hoe zit dit in 2020? Een nieuw jaar vraagt natuurlijk om een nieuwe vloer. Ben je benieuwd naar de nieuwste vloertrends? Of wil je graag interieur ideetjes voor een nieuwe vloer? Lees dan snel verder!

Laminaat

Naast de houten vloer is dit ook een hele bekende, de laminaat vloer. Wat vooral een trend is bij laminaat vloeren zijn de breedte van de planken. Het zorgt voor een optische illusie dat je woning groter laat lijken! Wie wil dat nou niet? Laminaat is er in alle soorten en maten, waardoor iedereen zijn favoriete vloer kan vinden. Een voordeel van laminaat is dat het relatief lage prijs heeft en het er nog een mooi uitziet. Een nadeel is dat je na het verloop van tijd volledig moet vervangen. 

Visgraatvloer 

Een trend die al meerdere jaren meegaat, de visgraatvloer. De visgraat pvc vloeren hebben een bepaalde charme die niet te vergelijken is met andere vloeren. Door zijn diagonale planken creëert die een optische grotere kamer. De visgraat vloeren zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Ze zijn ontzettend trendy en passen bijna bij elke woning.

Houten Vloer

De houten vloer is een algemeen begrip. Daarom is die niet uit ons lijstje weg te denken. Een trend op het gebied van houten vloeren zijn de breedte van de planken. Iets wat we in 2020 steeds meer zullen zien zijn de grove en brede planken. Het geeft een stoere, natuurlijke en authentieke look aan het interieur. Daarnaast gaan houten vloeren lang mee en kunnen ze in allerlei patronen gelegd worden. Een nadeel is dat houten vloeren is dat ze regelmatig een onderhoudsbeurt nodig hebben.

Betonvloer

Een trend die niet meer weg te denken is, de betonnen gietvloer! De vloer geschikt voor uw woning, maar is ook fantastisch voor zakelijke toepassingen. De gietvloer friesland heeft een modern design en heeft een natuurlijk uiterlijk. Het geeft je huis een ‘urban’ stijl en is gemakkelijk te combineren met je interieur. Doordat de vloer zo strak en egaal is, is schoonmaken zo gepiept. Een nadeel is dat het harder is, waardoor het minder geluidsabsorberend is dan hout of kunstof. Daarnaast zullen er in de loop van de tijd scheurtjes ontstaan. Dit kan je als voordeel of nadeel zien, want het versterkt daarentegen de industriële look!