Jij bent er immers helemaal klaar voor. Toch? Ja, jij hebt een prachtige tuin, mooi terras aangelegd en, indien nodig een dak boven je hoofd.

In de meest letterlijke zin. Jij kunt naar binnen zodra de elementen met hun verpletterende kracht toeslaan. Maar waarom zou je eigenlijk, wanneer je echt net lekker zit?

Ja, oké, je wilt niet voor niks helemaal doorweekt raken. Dat snappen wij ook. We willen je alleen maar zeggen dat dat absoluut niet nodig is. Ook buiten is het heel goed mogelijk om beschut te zitten tegen de elementen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een degelijke overkapping.

Deze kan tegen je gevel aan worden gebouwd of geheel op zichzelf staan. Is dat wel iets dat jij de komende zomer – en alle die nog zullen volgen – kunt gebruiken? Lees dan snel verder voor enkele voorbeelden! Er zijn namelijk meerdere varianten waar je uit kunt kiezen.

Glazen overkapping

Veel mensen vinden het maar niks, zo’n afdak. Die willen lekker van de zon kunnen genieten en laten bescherming tegen welke weersomstandigheden dan ook maar liever voor wat het is. Mocht jij deze stelling onderbouwen, dan zouden we je de optie van een terrasoverkapping van glas willen voorleggen. Hiermee ben je beschut, maar behoud je je uitzicht! Je weet het direct wanneer donkere wolken samenzweren om hun inhoud op jou neer te laten dalen. En met een diffuus dak zit je ook nog eens niet weg te smelten zodra de zon op haar sterkst is!

Mocht je juist ongehinderd zicht willen hebben op de hemel boven je, dan raden we je aan om op je transparante afdak een uitklapbaar scherm te installeren.

Aluminium overkapping

De geboden beschutting is niet het enige belangrijke aan de overkapping die je kiest. Deze moet ook nog eens heel betrouwbaar zijn! Je wilt niet te maken krijgen met materialen die helemaal niet geschikt zijn voor een dergelijke constructie. Dus mocht je in plaats van een bouwpakket zelf zo’n afdak willen gaan opzetten, weet dan waar je aan begint.

Maar in plaats daarvan kun je natuurlijk ook voor een reeds samengesteld pakket kiezen met aluminium onderdelen. Dit biedt je voldoende stevigheid, plus de mogelijkheid om heel eenvoudig verlichting en verwarming aan het frame te installeren. Zo heb je je eigen comfort helemaal zelf in de hand!

Houten overkapping

Kunststof, metaal en al wat daar tussen in zit… het kan mooi en praktisch zijn, maar het heeft nou niet echt een natuurlijke aanblik. ‘t Is maar net wie je het vraagt maar voor veel mensen breekt dat het totaalplaatje van een tuin. Gelukkig behoort ook een houten overkapping tot de mogelijkheden. Maar ook hier moet je voorzichtig zijn met het kiezen van de ‘bouwstenen’! Het hout dat je in je constructie verwerkt, moet immers tegen een stootje kunnen. Laat je altijd adviseren door een expert!