Wanneer je wilt verhuizen is het van belang dat je van te voren een checklist maakt. Daarmee voorkom je dat je belangrijke dingen vergeet. Bepalen wat er precies op de checklist moet komen is erg lastig. Wel zijn er een aantal zaken die je zeker niet op dit lijstje vergeten mogen worden. In dit artikel worden de belangrijkste zaken benoemt.

Heb je goed vervoer?

Als je gaat verhuizen dien je bij voorkeur een busje te huren. In een busje kan je erg veel spullen laden. Zeer waarschijnlijk zul je gedurende de dag wel een aantal keer op en neer moeten rijden. Echter, dat zorgt er wel voor dat je variatie houdt in de werkzaamheden. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld niet de hele dag door zware spullen achter elkaar te tillen.

Heb je al je spullen al in dozen liggen?

Als je veel kleine spullen hebt dan is het verstandig om dit in dozen te leggen. Wanneer je alles los vervoert is de kans groter dat er iets kapot gaat. Daarnaast is het onwijs veel werk om allerlei spullen een voor een te moeten verplaatsen. Bij een goede voorbereiding van een verhuizing hoort dus ook zeker het vullen van dozen bij. 

Heb je wel tijd voor een verhuizing?

Het kan voorkomen dat een verhuizing samenkomt met een erg drukke periode op werk. Tijdens zo’n situatie zit je er niet op te wachten om beiden te moeten doen. In dat geval kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een verhuisservice. Een verhuisservice maakt de verhuizing aanzienlijk prettiger. Het enige nadeel is dat hier wel kosten aan verbonden zitten. Hoeveel geld het precies kost hangt af van het soort bedrijf waarvoor je kiest. Verhuizers Amsterdam zijn er namelijk erg veel.

Heb je de juiste hulpmiddelen?

Bij een verhuizing is het ook belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste hulpmiddelen. Als je bijvoorbeeld een bovenverdieping hebt kan het handig zijn om een verhuislift te huren. Hiermee kom je eenvoudig van beneden naar boven zonder dat je je lichaam zwaar belast. Het nadeel is hier wel bij dat het veel geld kan kosten om de verhuislift te huren. Echter, als je wilt voorkomen dat je de dagen erna last krijgt van je lichaam is het wel sterk aan te raden om een verhuislift te huren.

Ben je al langs de gemeente gegaan?

Als je binnenkort gaat verhuizen dien je dit te melden bij de gemeente. Het is verstandig om dit net voordat je gaat verhuizen te doen. Zo voorkom je dat je na je verhuizing nog allerlei zaken moet regelen. Naast dat je na de gemeente dient te gaan zal je de adreswijziging ook door moeten geven aan de bedrijven waarbij je een abonnement hebt lopen. Zij dienen deze gegevens namelijk aan te passen in het systeem. Het regelen van deze klussen is alles behalve leuk. Bovendien kost het ook nog eens erg veel tijd. Wel is het erg belangrijk dat je dit op de juiste manier regelt.