Werkschoenen, sommige mensen hebben van zoiets nog nooit van gehoord, anderen dragen ze (bijna) dagelijks. Als je gevaarlijk en lichamelijk zwaar werk doet is het erg fijn als je je lichaam en met name je voeten kunt beschermen met stalen neuzen en een antislip zool. Op deze manier loop je zonder zorgen over de werkplaats. In bijvoorbeeld de transport,bouw of metaalbranche is het dragen van stevige,veilige schoenen bovendien verplicht. Er worden uiteraard wel verschillende eisen aan de schoenen gesteld, afhankelijk van waar je op dat moment werkt. En de schoenen van tegenwoordig hebben een hoog draagcomfort en zien er helemaal niet verkeerd uit, daar kun je mee voor de dag komen!

Vergeet ze niet te vervangen!

Mocht je al langer dezelfde werkschoenen dragen, denk er dan om dat je deze op tijd vervangt. Het is logisch dat de kwaliteit minder wordt als je ze dag in, dag uit gebruikt.Kapotte, versleten schoenen zijn, zoals je misschien wel begrijpt niet veilig! Naast dat ze bescherming bieden tegen gevaren van buitenaf zorgen ze er ook voor dat je je veilig kunt verplaatsen op de werkplaats. Je wilt waarschijnlijk voorkomen dat je schade ondervindt omdat je door glas loopt of er een zwaar voorwerp op je tenen beland.

Je gaat niet naar het strand

Je baas wil ervan op aan kunnen dat jij en je collega’s de verantwoordelijkheid nemen over de werkkleding en schoenen en natuurlijk de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Mocht er iets met jou gebeuren, dan zou het kunnen dat je niet meer kunt werken. Dit valt voor een groot deel te voorkomen als je ervoor zorgt dat jij je werkspullen op orde hebt. Kom dus niet fluitend het terrein op lopen terwijl je een blouse en slippers draagt! Dit is echt onverantwoordelijk gedrag en je baas is dan verplicht om je naar huis te sturen zodat je daar kunt omkleden. Zorg ervoor dat je overall en werkschoenen in orde zijn en informeer of je mogelijk ook een helm,bril of handschoenen nodig hebt. Wees op de hoogte van de meest recente richtlijnen, zo neem je het minste risico.

Laat die controle maar komen

Je collega’s zullen het zeker ook waarderen dat je de regels opvolgt. Zij willen ook op een verantwoorde manier hun werk doen en zo werken jullie samen aan een veilige omgeving voor iedereen.En mochten jullie een controle krijgen van de Gemeente dan weten jullie zeker dat dit aspect in orde is.