Wanneer je aan het onderhoud in en om je woning denkt, dan denk je misschien niet zo snel aan de gevel. Toch is dit een erg belangrijk onderdeel van de woning, het is immers het visitekaartje van je woning. Wanneer je deze goed schoonhoudt, zal dat een hele hoop voordelen bieden. In dit artikel geef ik je drie redenen om je gevel met enig regelmaat schoon te maken. 

Een schone en frisse uitstraling

Allereerst geeft het schoonhouden van de gevel de woning een schone en frisse uitstraling. Hierdoor hebben buren, voorbijgangers en gasten een betere eerste indruk van je huis en ziet het er ook voor jezelf gewoon mooier uit. Ook kan een schone gevel een positieve invloed hebben op de verkoop van je woning. Het is immers het visitekaartje van je woning en ook het eerste wat potentiële kopers zien. Wanneer je dan een vuile gevel hebt, dan kan dit een negatief effect hebben op de verkoop. Zo kan het zijn dat kijkers meteen al een verkeerde indruk hebben door de gevel en daardoor op een andere manier naar de rest van het huis kijken. Hierdoor kan het zijn dat ze helemaal geen interesse hebben of dat ze lager gaan bieden. Gevelreiniging is dus niet alleen iets wat je voor jezelf doet, maar ook om je woning aantrekkelijk te maken voor anderen. 

Beter beschermd tegen vocht en overige weersomstandigheden

Daarnaast is een schone gevel beter beschermd tegen vocht en de verschillende weersomstandigheden. Denk hierbij aan harde regenval of wind. Een verouderde gevel is sneller vatbaar voor vastzittend vuil en vocht dat doordringt in de stenen. Hierdoor kun je te maken krijgen met lekkage binnenshuis en dat wil je natuurlijk niet. Door de gevel te reinigen en deze vervolgens te impregneren breng je weer een soort van beschermlaag aan op de gevel. Hierdoor kan hij weer een tijdje langer mee. Door de laag die erop komt zal vuil minder snel blijven liggen. 

Beschadigingen zijn sneller zichtbaar

Door de gevel geregeld schoon te maken, komen eventuele problemen sneller naar voren. Zo vallen scheuren bijvoorbeeld sneller op en kun je deze repareren voor ze verder uitbreiden. Door er op tijd bij te zijn kun je ergere problemen voorkomen. Het is daarom ook van belang om na iedere gevelreiniging de gevel te controleren op eventuele beschadigingen. Vervolgens is het zaak om meteen te handelen en de beschadiging te repareren.