Niemand vindt het in de winter prettig om in de koud te zitten. Tijdens deze periode is het prettig als je thuis komt in een warm huis. Om ervoor te zorgen dat je huis goed opwarmt dien je te beschikken over de juiste verwarmingen. Een product dat door velen wordt gebruikt is een radiator. In dit artikel leer je hoe je een radiator aan moet sluiten en waarop je moet letten bij het aansluiten. 

Eerst dien je de oude radiator te verwijderen

In de meeste gevallen zal je eerst een oude radiator dienen te verwijderen. In dat geval moet je als eerste handeling de stekker uit de ketel halen. Hiermee schakel je de verwarming uit. Wacht daarna totdat de temperatuur onder de 40 graden is. Vervolgens is het aan jou de taak om alle radiatoren die hoger of op dezelfde hoogte zitten te lokaliseren. Deze dien je vervolgens te demonteren door de kranen open te draaien. Bij het vervangen van de oude radiator dien je overigens ook rekening te houden met hoe hoog deze radiator zit. Als het de laagste is dan zal je een vulslang en een aftapkraan moeten monteren. Hierna dien je de koppeling los te draaien zodat de toevoer en afvoer van de radiator open is. De laatste stap is het losschroeven van de radiator en deze te verwijderen. 

De nieuwe radiator monteren

Als je de oude radiator hebt gedemonteerd is het tijd om de nieuwe radiator te monteren. Hierbij is het belangrijk dat je de radiator eerst stevig op de muur monteert. Bij een nieuwe radiator ontvang je meestal ook nieuwe beugels. Echter, deze hoef je niet altijd te gebruiken. Zo is het in sommige gevallen mogelijk om de oude beugels te hergebruiken. Bij het plaatsen van de nieuwe radiator zal je hoogstwaarschijnlijk wel de leidingen dienen te verleggen. Als je hierna de af- en toevoer op de juiste manier hebt aangesloten dan kan je hem weer vol laten lopen. Wel is het belangrijk dat je de radiator hierna ontlucht. 

Een radiator aansluiten is een werkje waar meestal veel tijd in gaat zitten. Zorg er daarom voor dat je voldoende tijd tot je beschikking hebt. Het laatste waar jij en je huisgenoten op zitten te wachten is dat de klus niet wordt afgemaakt. Vooral in de winter is het erg vervelend als de radiatoren een tijd niet aan kunnen worden gezet. 

Radiatoren kun je bestellen via het internet

Wanneer een radiator aan vervanging toe is dan kun je deze eenvoudig bestellen via het internet. Zo zijn er diverse webshops die radiatoren verkopen. In de meeste gevallen heeft de lokale bouwmarkt ook een webshop. Let er wel op dat veel webshops een lange levertijd hanteren. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt naar wat er allemaal bij wordt geleverd. Zo is het bijvoorbeeld wel erg prettig als de beugels bij de prijs inbegrepen zitten. Het zou namelijk erg vervelend zijn als je deze later extra bij moet bestellen. Dit kost zowel extra tijd als geld. Daarnaast is het ook handig om de reviews van anderen te lezen.