horeca oven

Een horeca oven mag in principe in geen enkele horecazaak ontbreken. Zoveel staat wel vast. Dit gezegd hebbende zal het al snel duidelijk worden dat de ene horeca oven de andere niet is. Een professionele oven is ongetwijfeld één van de meest belangrijke apparaten welke in een professionele keuken zijn terug te vinden.

Of je nu een startende horecazaak bent of je een gevestigde restaurantketen bent, in beide gevallen is de kans zeer groot dat je de oven elke dag opnieuw zal gebruiken. Ben jij ook op zoek naar meer informatie met betrekking tot het kopen van een echte horeca oven? Dan ben je daarvoor hier aan het juiste adres! 

Een horeca oven met fornuis kopen 

Een eerste type horeca oven is deze die is voorzien van een fornuis. Indien je ervoor kiest om dit type van horeca oven te kopen zal je kunnen vaststellen dat je altijd kunt rekenen op een grote ovenruimte. Met deze ovenruimte is het mogelijk om niet alleen vlees en banket, maar ook desserts te maken.

Daarnaast is het zo dat er bij een horeca oven zowel gaspitten als elektrische kookzones aanwezig kunnen zijn. Bepaalde fornuizen welke zijn terug te vinden in het (duurdere) topsegment beschikken zelfs over een inductiekookplaat. Kiezen voor dit type van horeca oven is interessant omwille van de volgende voordelen: 

 • Je kunt rekenen op een optimale flexibiliteit; 
 • Er kan een behoorlijke hoeveelheid aan ruimte worden bespaard; 
 • De meeste fornuizen zijn compatibel met het zogenaamde gastronorm systeem. 

Een convectieoven 

Het tweede type van horeca oven waar gebruik van kan worden gemaakt is een zogenaamde convectieoven. Het betreft hier een heteluchtoven welke een stuk compacter is in vergelijking met een oven met fornuis. Dit maakt ze zeer geschikt voor keukens die over niet zo’n grote oppervlakte beschikken.

Daarnaast is het zo dat dit type van horeca oven is uitgerust met een ventilator welke de warmte op gelijkmatige wijze zal verdelen over de oven. Dit zorgt voor een aanzienlijk kortere bereidingstijd. Bovendien wordt op deze manier ook voorkomen dat het vlees te veel gaat krimpen. Enkele voordelen van dit type van horeca oven zijn onder meer: 

 • De oven werkt bijzonder snel (tot 25% sneller in vergelijking met andere ovens); 
 • Er vindt een gelijkmatige bereiding plaats van alle gerechten in de oven; 
 • Je kunt rekenen op een optimale bruining; 
 • Er wordt een beter rendement verkregen door minder krimpen; 
 • GN compatibel; 

Wat maakt een combinatieoven zo interessant?

Een derde type van horeca oven is natuurlijk de zogenaamde combinatieoven. Het betreft hier bijzonder geavanceerde en krachtige toestellen. Ze maken gebruik van stoom, hete lucht of een combinatie van beiden. Dit zorgt ervoor dat ze in de praktijk eigenlijk het werk kunnen doen van verschillende systemen.

Dit zonder dat er hier echter zeer veel plaats voor is vereist. Ga je ook gebruikmaken van dit type van horeca oven in jouw keuken? In dat geval zal je onder meer kunnen rekenen op de hieronder terug te vinden voordelen: 

 • Dit type horeca oven is ongelofelijk flexibel; 
 • Er kan ruimte worden bespaard; 
 • Ze kan met de hand bediend worden, maar is ook programmeerbaar; 
 • Er kan een betere bruining worden gerealiseerd; 

Tot slot zijn combinatieovens ook nog eens verkrijgbaar in tal van uiteenlopende afmetingen. Ben je eerder op zoek naar een compact exemplaar of toch eerder naar een stevig uit de kluiten gewassen unit op wielen? Het behoort allebei zonder probleem tot de mogelijkheden.