Valt er iets te vieren en heb je zelf een slagroomtaart gebakken? Dan wil je deze uiteraard wel op een feestelijke manier versieren. Want zeg nu zelf: zo’n feestelijk versierde taart smaakt toch vele malen beter dan een taart die binnen een half uur in elkaar is geflanst?! In deze ‘how to’ geven wij jou daarom graag drie tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat iedere zelfgemaakte taart een waar feestje wordt. Lees snel verder!

Fotoprint op eetbaar papier

Met een fotoprint op eetbaar papier kun je van een ‘standaard’ slagroomtaart een hele persoonlijke taart maken. Bijvoorbeeld wanneer een familielid, goede vriend(in) of kennis 50 jaar oud is geworden en je diegene wilt verrassen met een lekkere zelfgemaakte taart. Er is vast wel een leuke foto van het feestbeest te vinden. Om zo’n afdruk op eetbaar papier te kunnen maken, heb je echter wel een speciale foodprinter nodig. In zo’n foodprinter gaan uiteraard geen normale inktcartridges, maar speciale cartridges met eetbare inkt. De mooiste afdrukken krijg je met zogenaamde frosty sheets. Hierbij bestaat het ‘papier’ uit een basis van (aardappel)zetmeel. Omdat zetmeel niet echt een lekkere smaak heeft, wordt er een vanillesmaak aan de frosty sheets toegevoegd. Zo hoef je niet bang te zijn dat de fotoprint de smaak van de taart verpest.

Strooisels en andere eetbare decoraties

Kinderen vinden het vaak helemaal geweldig wanneer ze hun zelfgemaakte koekjes met diverse eetbare strooisels, zoals suikerparels en sprinkles, mogen versieren. Dit soort en andere eetbare decoraties kun je echter ook heel goed gebruiken voor het opleuken en decoreren van taarten. Naast suikerparels en sprinkles zijn er bovendien andere soorten eetbare strooisels te koop. Denk aan chocoladeparels, confetti en musketzaad. Vind je strooisels een beetje ‘over the top’? Met chocolade galettes, schildjes en bloemen van marsepein kun je een taart ook heel sierlijk versieren. Taartdecoraties online bestellen? Bij Baktotaal Bouwhuis vind je een zeer ruim assortiment aan kant-en-klare taartdecoraties en andere bakbenodigdheden.

Taarttoppers als kers op de taart

Ben je nog op zoek naar dé kers voor op jouw taart? Zoek dan niet verder, want met een taarttopper maak je jouw taart helemaal af. In tegenstelling tot bovengenoemde eetbare strooisels en decoraties, kun je taarttoppers niet opeten. Ze worden vaak gemaakt van kunststof en zijn dus puur en alleen bedoeld ter versiering. Taarttoppers kun je bijvoorbeeld plaatsen op een bruidstaart of op een kindertaart. Wil je het helemaal spectaculair maken? Werk je taart dan af met taartkaarsjes en/of feestfonteinen. Gegarandeerd succes!