In je eigen keuken een Belgische tripel brouwen. Wanneer je het de meesten vraagt, dan kijken ze je waarschijnlijk aan met een blik alsof ze water zien branden. Toch is dit vandaag de dag de normaalste zaak van deze wereld. Je kunt namelijk bijna iedere gewenst biertje gemakkelijk helemaal zelf zonder enige kennis in je eigen keuken brouwen. Het enige wat jij hiervoor nodig hebt, dat is een bierbrouw pakket van wortbrouwer.nl. Het grote voordeel aan deze pakketten, is dat je verder niets anders nodig hebt. In dit pakket zit namelijk alles wat jij nodig hebt voor het kunnen brouwen van je eigen bier. Wil jij graag je eigen Tripel brouwen, let dan nu goed op!

Kies het juiste pakket

Aangezien het aanbod met verschillende bierbrouw pakketten gigantisch is, is het dus wel belangrijk dat je er eentje kiest welke je ook lekker vindt. Wanneer jij dol bent op een heerlijke Belgische tripel, dan is het natuurlijk logisch dat je ook het bijbehorende pakket kiest. In dit pakket zitten niet alleen alle benodigde ingrediënten, maar ook het tripel bierbrouw recept. Hiermee kun je dus stap voor stap in je eigen keuken aan de slag en hoef je verder niet bang te zijn dat je nog allerlei andere dingen nodig hebt. Met alleen een grote pan en dit pakket kun je dus helemaal zelfstandig aan de slag. Een grote pan is overigens een pan van minimaal 6 liter. Dit is ook de hoeveelheid bier wat je ongeveer krijgt nadat alles gereed is voor het bottelen van het bier, ook wel het ‘in flesjes’ doen van bier genoemd.

hoe gaat het proces in z’n werk?

Het brouwen van bier gebeurt stap voor stap. Deze stappen staan beschreven in zowel het recept, als ook te vinden in de verschillende filmpjes op het internet. Zo kun je ontzettend makkelijk zelf aan de slag en is de kans op succes natuurlijk ontzettend groot. Nadat je de eerste paar stappen hebt uitgevoerd, is het even tijd voor een aantal dagen rust. Niet per se omdat jij dit wil, maar omdat dit noodzakelijk is voor het proces zelf. Dit is namelijk de periode waarin het bier dient te gaan gisten. Dit proces heeft enige tijd nodig en is ook niet versnellen. Tijdens dit proces komen de smaken en aroma’s in het bier tot leven, waardoor het bier uiteindelijk wordt zoals het hoort te zijn.