Stressincontinentie is een aandoening die bij mannen als bij vrouwen voorkomt. Deze aandoening heeft veelal te maken met het feit dat de bekkenbodemspieren wat zwakker zijn geworden. De bekkenbodemspieren moeten voornamelijk ervoor zorgen dat urine wordt tegengehouden. Indien iemand last heeft van stressincontinentie is het in de meeste gevallen zo dat er ongewenst druppels urine verloren gaat indien die zich plots gaat inspannen.  Gelukkig zijn er een aantal zaken die jij kunt doen om ervoor te zorgen dat deze aandoening vermindert wordt. Met bekkenbodemspieroefeningen kun je dit min of meer verhelpen. In de volgende alinea lees je hier meer over.. 

Bekkenbodemspieroefeningen

Er bestaan verschillende bekkenbodemspieroefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Door deze oefeningen uit te voeren kunnen je bekkenbodemspieren weer sterker gemaakt worden. Het gevolg is dat ze beter zullen sluiten en je geen ongewenst urine zult verliezen. Er moet wel vermeld worden dat voor het zelfstandig uitvoeren van de oefeningen er een bepaalde discipline vereist is. Zo zal je dagelijks deze oefeningen moeten uitvoeren. Ook wanneer je geen last meer hebt van stressincontinentie, dien je toch de oefeningen uit te voeren. Dit omdat de kans groot is dat de bekkenbodemspieren weer zullen verzwakken indien je stopt met de oefeningen. 

Bezoek een bekkentherapeut

In een geval waarbij het niet lukt om de oefeningen uit te voeren, dan kun je in dat geval de hulp inroepen van een bekkentherapeut. Zo’n  therapeut is gespecialiseerd in de werking van bekkenbodemspieren. Op die manier is die beter in staat om je met de aandoening van stressincontinentie te helpen. 

Additionele tips

Verder kun je naast oefeningen ook additionele tips gebruiken om stressincontinentie te verhelpen.  Je kunt bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je genoeg drinkt en het liefst water. Voldoende water is namelijk heel erg belangrijk om de blaas gezond te houden. Op het toilet kun je ervoor zorgen dat je een goede houding aanneemt. Voeten op de grond en een rechte rug is de ideale zithouding. Verder is het je aangeraden om veel te lezen hierover. Stressincontinentie artikelen bij Depend.nl kun je goed gebruiken om dit voor elkaar te krijgen.