woning-verkopen-zonder-makelaar

Als je een woning wilt kopen dan kun je dit doen met behulp van een makelaar. Denk je dat je het zelf wel kunt om een geschikte woning te vinden en wil je op de kosten van een makelaar besparen? Regel dan alles zelf en ga op zoek naar je droomhuis. Ga je voor een nieuwbouwwoning in of nabij Alkmaar? Kijk dan om te beginnen eens op NieuwWonen regio Alkmaar om te zien wat er zoal gebouwd wordt in die streek. 

Zet je woonwensen op papier

Als je zelf op zoek gaat naar een nieuwbouwwoning dan kun je het beste een goed plan opstellen voordat je daar aan begint. Zet je wensen en eisen aan een woning op een rijtje zodat je weet waar je nieuwe huis aan dient te voldoen. Zet in het plan wat voor woning je zoekt, waar je graag wilt wonen (woonplaats en wijk) en wat het beschikbare budget is. Zo kun je gerichter te werk gaan bij het zoeken. 

Ga op zoek naar nieuwbouwwoningen en -plannen

Kijk goed waar gebouwd wordt als je een woning zoekt of informeer waar er plannen zijn. Dit kun je onder andere doen bij de gemeente, een aannemer of een bouwbedrijf. Zo kom je meteen te weten wat de planning van de bouw is en wat voor woningen er gezet gaan worden binnen welk tijdsbestek. Als je interesse hebt, dan kun je vaak een brochure aanvragen met de plannen. Zit er een woning bij die je wel wat lijkt? Schrijf daar dan zeker op in zodat je kans maakt deze te kunnen kopen. 

Bereken hoeveel je kunt spenderen

Een belangrijke zaak bij het kopen van een woning is natuurlijk geld. Je kunt nog zoveel willen maar als een woning te duur voor je is, dan houdt het daar gewoonweg mee op. Zoek daarom altijd naar woningen die binnen het beschikbare budget vallen om teleurstellingen te voorkomen. Op dit blog van de ING lees je veel meer tips voor het bepalen van je budget.

Overweeg of zelf doen de beste keuze is

Houd er altijd rekening mee dat zelf regelen kan en mag maar dat er vaak meer bij een woning kopen komt kijken dan je denkt. Er zijn nu eenmaal niet voor niks mensen die er hun beroep van gemaakt hebben om hulp te bieden bij het kopen en verkopen van een woning. Die hulp kun je doorgaans goed gebruiken. Dit kost je wat maar als het je van veel stress verlost omdat bepaalde zaken uit handen genomen worden, is dat zeker wel de moeite waard.