En dan bedoelen we op meerdere gebieden. Want met je favoriete voertuig kun je niet alleen gaan en staan waar je wilt, deze kan ook ieder gewenst uiterlijk aannemen.

En ook andere aanpassingen zijn natuurlijk helemaal aan jou. Daar draag je uiteraard volledige zorg voor, omdat je scooter jouw steun en toeverlaat is. Vanaf het moment dat je het beestje aanschafte, was direct duidelijk dat jullie samen behoorlijk wat avonturen zouden gaan beleven. En zowel voor je persoonlijke voldoening als om te pronken met je pride and joy, zorg je er uiteraard wel voor dat je scooter te allen tijde perfect functioneert en er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet!

Ja, maar gaat zo’n voertuig dan zo snel kapot? Tja, dat ligt helemaal aan jou. En aan de kwaliteit van de onderdelen die erop en -aan zitten. Om zeker te zijn van de hoogste kwaliteit op het gebied van functioneren en uiterlijk van jouw scooter kunnen we je dan ook van harte aanbevelen om deze van binnen en buiten zo goed mogelijk te leren kennen. Op die manier zul je zelf snel een eventueel probleem spotten en het eigenhandig weten te verhelpen. Want zodra je wilt dat dit snel gebeurt, dan is het maar beter dat je niet hoeft te wachten op de analyse van een expert. Laat staan aan te hikken tegen de hoge kosten die daarbij komen kijken!

Daar moet nog bij gezegd worden dat je een hartstikke leuke hobby hebt aan het doorlichten van je scooter. Mocht je niet direct een voorliefde voor techniek hebben, dan krijg je die wel door aan je gemotoriseerde tweewieler te sleutelen!

Scooter onderdelen

Met blote handen kun je uiteraard niks aanvangen wanneer je je scooter de best mogelijke behandeling wilt geven. Daar zul je ook gereedschappen voor nodig hebben. Plus natuurlijk cilinders,

membranen, kabels, diverse elektra en andere scooter onderdelen, die je alleen bij aangeschreven winkels dient aan te schaffen. Alleen zo ben je zeker van de hoogste kwaliteit en de snelste levering. Het liefste haal je natuurlijk onderdelen van het oorspronkelijke merk van je scooter in huis. Echter, het is ook mogelijk om te kiezen voor topkwaliteit vervangingsonderdelen, die niet onderdoen voor die van de fabrikant van jouw tweewieler. Nu is het nog zaak dat je snapt hoe je wat precies vervangt en waarom. Maar daar zijn handleidingen nou eenmaal voor gemaakt. En vind je daar niet in wat je zoekt, dan zeker wel in allerlei tutorial video’s op het internet!

Accessoires

Een perfect functionerende scooter is niet genoeg. Je hebt ook nog de veiligheid van het voertuig om aan te denken. En die van jezelf uiteraard! Draag daarom altijd een helm en eventuele andere beschermende kleding, mocht je dat nodig achten. En denk aan zaken als windschermen en beenkleden, mocht je zwaar weer tegemoet gaan. Zorg ook dat je verlichting tot in de puntjes functioneert. Maar daar heb je waarschijnlijk in de vorige stap al rekening mee gehouden.

Maar je scooter zelf? Wat nou als ie gestolen wordt? Dan wil je wel dat de verzekering uitbetaalt. Die zal dan wel een bewijs willen zien dat je er alles aan hebt gedaan om diefstal of beschadiging te voorkomen. Ga daarom je clausule goed na voordat je een slot koopt om te zien hoe streng het keurmerk is waar die aan moet voldoen. Zit je daaronder, dan kun je fluiten naar je geld.

Maak daarom niet de fout door je verzekeringspolis als een stel gebruikersreglementen te zien waar je doorheen zou skippen als het om software zou gaan. Hoe serieus je hiermee omgaat maakt namelijk wel degelijk een verschil! We hopen natuurlijk dat je het effect ervan nooit zult hoeven merken, maar toch.

Oké, effe wat vrolijkers. Want er zijn ook nog allerlei accessoires verkrijgbaar die het uiterlijk van je scooter verbeteren! Denk aan stickers, strips en alternatieve beplating, zodat je voertuig altijd de kleur en het uiterlijk heeft waarmee je jouw stijl compleet maakt.

Heb je nog meer nodig om je gemotoriseerde tweewieler te pimpen? Kijk dan in het aanbod van jouw favoriete (online) winkel voor scooter onderdelen!