Wie Italië zegt, denkt uiteraard vooral aan de prachtige regio Toscane. Dit is eigenlijk het Italië uit de dromen van de meeste reizigers. Wanneer je een vakantie boekt naar deze regio zal je tot de vaststelling komen dat je hier heel wat prachtige troeven zal aantreffen. Het gaat hierbij niet alleen om glooiende heuvels, maar zeker ook om historische cultuursteden evenals om middeleeuwse dorpjes. Ben jij iemand die houdt van culinaire specialiteiten? Ook in dat geval zal je tot de vaststelling komen dat deze regio ontzettend veel moois voor jou in petto heeft. Dat is zeker. Op deze pagina hebben we alvast drie belangrijke bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. 

1.) Firenze, één van de mooiste steden van Europa 

De hoofdstad van Toscane luistert naar de naam Florence of Firenze. Het meest dominerende symbool van deze stad is ongetwijfeld de ‘Basilica di Santa Maria del Fiore’. Er wordt hier vaak naar verwezen als zijnde de Duomo. Voor deze kathedraal geldt dat ze de op twee na grootste is van heel Europa. Nog een andere bezienswaardigheid hier die tot de verbeelding spreekt is uiteraard de ‘Ponte Vecchio’. Dit is de zeer beroemde brug die over de rivier de Arno hangt.

In eerste instantie kan er worden vastgesteld dat Firenze vooral wordt bezocht omwille van de talrijke culturele bezienswaardigheden die je hier aantreft. Dit gezegd hebbende is het zo dat deze stad zich door de jaren heen eveneens heeft ontwikkeld als echte modestad. Je treft hier tegenwoordig dan ook heel wat gezellige winkeltjes aan, maar ook tal van indrukwekkende winkels van ketens. Ook wanneer je dus in Toscane lekker wil shoppen ben je hier aan het juiste adres. 

2.) Lucca, een leuk historisch stadje in Toscane

Wanneer je, je verdiept in de geschiedenis van Toscane is de kans ontzettend groot dat je daarbij heel wat verschillende keren de naam ‘Lucca’ zal zien opduiken. Dat is het gevolg van het feit dat deze stad een zeer belangrijke rol heeft gespeeld voor niet alleen Julius Caesar, maar ook voor Pompeius evenals Napoleon. Opvallend is dat de stadsmuren uit de Renaissance vandaag de dag nog zo goed als intact bezocht kunnen worden. Tegenwoordig worden ze veelvuldig gebruikt als wandel- en fietspaden. Vanaf de stadswallen beschik je uiteraard over een prima uitzicht over het historische centrum van de plaats. Wanneer je graag kennis wil maken met de mooiste steden van Toscane zal je tot de vaststelling komen dat Lucca zeker en vast niet over het hoofd mag worden gezien.

3.) Siena, misschien wel de mooiste stad van de regio 

Toscane is een prachtige regio die eveneens heel wat mooie steden herbergt. Volgens heel wat vakantiegangers luistert één van de mooiste steden van deze regio naar de naam ‘Siena’. Dit kunnen we eigenlijk alleen maar bijtreden. Voor deze stad geldt dat ze erin is geslaagd om haar Middeleeuwse historie uitstekend te bewaren. Je treft hier bovendien het meest fraaie stadsplein aan van heel Europa. Voor dit plein geldt dat ze luistert naar de naam ‘Piazza del Campo’. In ieder geval, ook deze stad is er absoluut één die je niet over het hoofd mag zien. 

Italië – 27vakantiedagen.nl