In de coronaperiode zijn steeds meer mensen thuis gaan werken. Vaak gebeurde dit aan de keukentafel omdat er elders in huis geen plek was. Daar is de woonkeuken trend dan ook ontstaan. Nog steeds zien we dat er veel voor woonkeukens gekozen wordt. We vertellen je daarom hoe jij jouw woonkeuken kunt samenstellen. Meer weten over woonkeukens? Neem dan eens een kijkje op www.kitchen4all.nl.

Woonkeukens

Waar de keuken zich in een woning bevindt is natuurlijk verschillend. Ook kan de keuken in een afgescheiden ruimte zitten. Bij een woonkeuken bevinden de woonkamer en de keuken zich in een ruimte, zonder afscheiding. Soms zit er wel een hoek in de kamer, waardoor de keuken niet volledig zichtbaar is. Daarnaast is het doel van een woonkeuken om ook echt de woonkamer als het ware te betrekken bij de keuken. Vaak zie je bijvoorbeeld dan ook dat er gekozen wordt voor een keukenbar of dat de eettafel tussen de keuken en het woongedeelte wordt gezet. Een woonkeuken kun je dus op verschillende manieren creëren.

De opstelling

Bij een woonkeuken past vrijwel iedere opstelling, maar er zijn een aantal opstellingen die je het beste kunt kiezen. Een keuken met een kookeiland is altijd een goede keus. Zo kun je tijdens het koken contact houden met de woonkamer. Ditzelfde geldt voor een keuken met bar, je gasten kunnen dan gezellig aan de bar komen zitten. Als je een wat kleinere keuken hebt, kun je ook voor een rechte keuken kiezen. Wel sta je dan al wat sneller met je rug naar je gasten toe. Met een U-keuken of een hoekkeuken kun je tegen hetzelfde probleem aanlopen. Bij deze opstellingen kun je dan het beste de kookplaat richting de woonkamer plaatsen. Dat is de plek in de keuken waar je vaak de meeste tijd doorbrengt.

Interieur doortrekken

Een punt waar je ook aan moet denken als je voor een woonkeuken kiest, is de stijl van de keuken. Als de keuken zich in een afgesloten ruimte bevindt dan maakt het wat minder uit welke stijl de rest van het interieur heeft. Maar je wil natuurlijk niet dat je keuken enorm vloekt met de woonkamer, die zich in dezelfde ruimte bevindt. Bekijk daarom goed welke stijl je woonkamer heeft, zodat je de keuken hierop aan kunt passen. Als de woonkamer wat meer ingetogen is, kun je natuurlijk al wel wat meer uitpakken in de keuken. Of juist andersom: kies voor een wat rustigere keuken als de woonkamer al veel kleur bevat.

Direct de scherpste prijs

Is een woonkeuken echt iets voor jou? Breng dan eens een bezoek aan een van onze Kitchen4All winkels. Onze deskundige adviseurs helpen je daar graag met het samenstellen van een nieuwe keuken. Nadat jullie de kleuren en materialen bij elkaar hebben gezocht, maken zij een 3D-ontwerp voor je. Ben je tevreden met het ontwerp? Dan bieden we je een vrijblijvende offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. Dus geen gedoe of onderhandelingen, maar eerlijkheid en transparantie. We bieden je voldoende bedenktijd, zodat je zeker weet dat de keuken helemaal bij je past.