1. Begrijp de functie van de EGR-klep van uw auto:

De EGR-klep helpt bij het regelen van het uitlaatsysteem van de motor. Het wordt gebruikt in auto’s met een dieselmotor en helpt bij het verminderen van de vervuiling.

Dit ventiel is een belangrijk onderdeel van het luchtinlaatsysteem van uw auto. Het regelt de uitlaatgasrecirculatie (EGR) en regelt de hoeveelheid lucht die in uw auto komt.

2. Controleer of het schoon is en vrij van vuil

Er zijn veel manieren om er schoon uit te zien. Een daarvan is om een schoon huis te hebben zonder vuil in het zicht. Een andere is om kleding te dragen die vrij is van vuil en vlekken.

Preventief additief diesel gebruiken zorgt ervoor dat u helemaal niet naar de monteur of garage hoeft!

3. Schakel een monteur in als u een probleem vermoedt dat u niet zelf kunt oplossen

Als u niet weet wat het probleem is of hoe u het kunt oplossen, kunt u het beste een technicus bellen. Het is altijd aan te raden iemand te laten komen die het systeem kent en uw probleem op te lossen. Zelfs als je denkt dat je het probleem zelf hebt opgelost, kunnen ze het de volgende keer mogelijk efficiënter oplossen. Bespaar geld en wees er op tijd bij, zo kunt u uw EGR klep reinigen zonder demontage.

4. Test de klep elke keer dat u een afstelling heeft om er zeker van te zijn dat deze goed werkt

De klep aan de bovenzijde van uw toilettank is een belangrijk onderdeel van uw toilet. Hiermee kunt u de tank met water vullen en doorspoelen.

Wanneer de tank vol is, kunt u deze klep optillen om hem met meer water te vullen. Wanneer u moet doorspoelen, drukt u op deze klep om het water uit de tank in de kom te laten lopen. Zodra al het water is afgevoerd, laat u deze klep los zodat er niets meer uitkomt.

Als er iets niet goed werkt met je toilet of als er een probleem is met je leidingsysteem, kan het zijn dat er een constante druk in je toilet staat en dat het blijft draaien als je doorspoelt. Je zult misschien ook merken dat er bellen onder de bovenkant van deze klep komen in plaats van dat er alleen water uit komt

5. Neem preventieve maatregelen om schade aan de EGR-klep van uw auto te voorkomen

De EGR-klep is een essentieel onderdeel van uw motor. Het is belangrijk om de olie in uw auto te verversen, maar het is ook belangrijk om de staat van de EGR-klep te controleren. Als u ziet dat deze beschadigd of gecorrodeerd is, kan dit veel schade aan uw motor veroorzaken.

Er zijn een paar preventieve maatregelen die u kunt nemen om schade aan uw EGR-klep te voorkomen: de olie om de 3.000 mijl verversen, hoogwaardige motorolie en filters gebruiken en langzamer rijden op snelwegen of in stop-and-go-verkeer.