ONE is een van de beste kappers in delft. Er wordt altijd gesteld dat vrouwen lang bezig zijn met de verzorging van hun haar, echter vinden wij dat het haar van mannen ook veel tijd en aandacht verdiend. Om goed te kunnen kijken wat een mannelijke klant echt wilt, besteden wij gemiddeld 45 minuten voor elke knipbeurt. Wij proberen er achter te komen wat jij als klant echt wilt en proberen hier vervolgens een advies op te geven. Hierin worden verschillende factoren meegenomen, zoals de vorm van het hoofd en op welke manier jij dagelijks je haar doet. 

De behandeling van het haar begint pas nadat wij de klantvraag helemaal hebben achterhaald. Wij beginnen dan met het wassen van het haar. Na het wassen doen wij nogmaals een beoordeling of het advies juist is. Droog haar valt namelijk anders dan nat haar. Mannen met elke soort haar en coupes kunnen bij ons een knipbeurt krijgen. Het makkelijkste is natuurlijk een opgeschoren kapsel, echter behandelen we ook heren met half lang en lang haar. Omdat we bij de roots van het knippen willen blijven, gebruiken onze kappers en kapsters geen opzetstukken op de tondeuse. De ambachtelijkheid moet van het kapsel afstralen. Daarom maken we alleen gebruik van kammen.

De ambachtelijkheid wordt ook bewaard door de training en educatie die de medewerkers krijgen. Wij menen dat wij de herenkapper in delft zijn, waar men geknipt wordt door de best opgeleide kappers. Wij van One kappers denken namelijk dat knippen een evoluerend vak is en dat het leren nooit ophoudt. Wij proberen steeds te letten op nieuwe ontwikkelingen en huren daarom internationale trainers uit in de salon. Wij proberen om de beste kapsalon in Delft te zijn

Na het knippen volgt er nog een wasbeurt om alle kleine haartjes uit het haar te verwijderen. Dit wordt gedaan met een conditioner en wordt uitgebreid met een hoofdhuid massage. Deze massage kan zelfs nog worden geüpgrade naar een uitgebreide massage waarbij men volledig wordt verzorgd.