…aan jouw vinger zit wel zeker edelmetaal! Of aan die van degene aan wie je zo’n prachtige ring schenkt, natuurlijk. Er wordt sowieso iemand heel blij van!

Misschien wel degene met wie je gaat trouwen. Want die gun je toch alles waar hij of zij om vraagt? En als je aanstaande al niet veeleisend is, dan geef je diegene precies wat hij of zij verdient.

Maar je kunt bovendien kiezen uit tal van andere schitterende geschenken voor jezelf of een dierbare. Voor iedere gelegenheid is wel iets te verzinnen. En je hoeft je wat dat betreft niet aan algemene tradities te houden. Waarom zou je niet het jawoord willen zeggen met behulp van een glinsterende hanger aan een prachtige ketting? Van welk edelmetaal die gemaakt is en of er al dan niet een edelsteen aan zit, is helemaal jouw zaak, natuurlijk.

Sorry, we gaan helemaal op in een geschenk aan iemand anders, lijkt het. Maar wellicht wil je jezelf, om een speciale reden of juist niet, trakteren op een mooi geschenk dat jouw stijl helemaal afmaakt. Daar ben je uiteraard ook helemaal vrij in! Wie de ontvang(st)er ook is en wat de gelegenheid ook moge zijn, we hebben hieronder enkele voorbeelden neergezet. Uiteraard zijn hierin de keuzemogelijkheden enorm!

Ringen

Schuif je verloofde of jezelf – want hé, iemand anders liefhebben betekent dat je ook van jezelf moet houden! – een prachtige gouden ring om. Of een ander edelmetaal zoals zilver, natuurlijk. Mocht goud toch meer je ding zijn, wist je dat daar meerdere kleuren in te onderscheiden zijn? Vraag het je juwelier maar!

Een andere reden om iemand een ring te geven is om diegene te feliciteren met een bepaalde prestatie of mijlpaal. Of als herinnering aan een speciale gebeurtenis, die echt niet per definitie iets met een huwelijk te maken hoeft te hebben. En wellicht heb jij of heeft iemand anders een opkikker nodig of wellicht een puntje op de i van een outfit. Genoeg reden in dat geval om een mooie ring aan te schaffen! Voor ieder budget is er wel zo’n ontzagwekkend sieraad verkrijgbaar.

Kettingen

Wie dacht dat enkel ringen sentimentele of symbolische waarde hebben, weten niet wat een halsketting kan betekenen. Hieraan kunnen bijvoorbeeld de initialen van iemand hangen, ofwel zelfs de volledige naam. Jij kunt iemand een hanger cadeau doen met je eigen naam ofwel degene die hem ontvangt eraan. Hoe dan ook is het mooie van een hanger hetzelfde als bij een ring: iedere dag doe je hem om en leg je hem weer af. Zo word je telkens aan degene herinnerd die hem gaf!

Oorbellen

Lastig hoor, oorbellen voor iemand anders uitzoeken! Tenminste, wel wanneer je niet zeker weet waar de persoon aan wie je ze geeft van houdt. En dan zijn ze ook nog in zoveel kleuren en vormen verkrijgbaar! Gelukkig betekent dat tegelijkertijd dat je geschenk net zo persoonlijk is als jij wilt.

Zijn de oorbellen voor jezelf? Ook dan kan uitkiezen lastig zijn maar je kunt je in ieder geval wel op je eigen onberispelijke smaak beroepen.