Op de goederen die jij inkoopt, produceert en verhandelt ben je uiteraard heel zuinig. Ga er dan ook zorgvuldig mee om door de juiste methodes te gebruiken.

Iedere grondstof heeft weer een ander doeleinde. En ook de eigenschappen zijn verschillend. Dat is dan ook de reden dat je anders omgaat met puin, bouwmaterialen en bijvoorbeeld voedingsstoffen. Allemaal kun je ze heel makkelijk opslaan, maar dat doe je natuurlijk wel op een manier waarmee je ervoor zorgt dat ze behouden blijven en de kwaliteit niet achteruit gaat. Jij kunt er in dat geval niks meer mee. En zet verkopen dan ook maar uit je hoofd, want je verliest er alleen maar klanten door!

Maar zo’n vaart hoeft het uiteraard helemaal niet te lopen. Al wat jij nodig hebt zijn enkele hulpmiddelen die ervoor zorgen dat jouw bedrijf geen gevaar loopt wegens gebrekkige kwaliteit van opgeslagen en getransporteerde grondstoffen.

Labels

Wat zit er in een bepaald krat of een specifieke zak dan wel container? Hoe lang zit het daar al in? Waar komt het vandaan? Waar moet het naartoe? Welke andere specifieke eisen worden er gesteld? Heeft het een productnummer en zo ja wat is dat?

Zo, daar worden nogal wat vragen op je afgevuurd. Heb je het antwoord niet bij de hand? Dan staat het wellicht op het etiket dat vast wel ergens aan de opslagmethode vast moet zitten. Wanneer je dat dan ook nog eens netjes in je digitale systeem verwerkt, kun je alles ook nog eens heel gemakkelijk terugvinden. Overzicht is heel belangrijk, zeker wanneer je een grote opslagloods bezit waar een heleboel verschillende zaken liggen opgeslagen.

Hoe je met de inhoud – en de verpakking – omgaat is ook handig om te weten. Stel dat het om gevaarlijke stoffen gaat, die moeten wel veilig worden gestald! Daar zijn speciale big bag voor in het leven geroepen. Je ziet er meteen aan af wat voor inhoud zo’n verpakking heeft en dus ook hoe je er veilig mee om moet gaan.

Big Bags

Ze lijken zo groot en lomp maar ze zijn juist ontzettend handig. Big Bags kun je nagenoeg overal voor gebruiken! Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar voor gevarieerde inhoud. De binnenvoering bepaalt grotendeels wat erin bewaard kan worden. Want de ene grondstof heeft zuurstof nodig en dat kan de andere juist missen als kiespijn. Naast opslaan is ook vervoeren met een Big Bag heel handig. En heb je hem eventjes niet nodig? Dan vouw je de Big Bag op en bewaar je die zonder dat er veel van je beschikbare ruimte ingenomen wordt.

Daar komt nog bij dat Big Bags gemaakt zijn van de hoogste kwaliteit kunststof die heel stevig in elkaar gevlochten wordt. Ze kunnen daardoor heel goed tegen een stootje en hebben een aanzienlijk hoog draagvermogen. Heb je ze niet helemaal open hoeven snijden? Dan kun je ze met een gerust hart nog een keer gebruiken!