Als je gaat vissen op karpers kun je eigenlijk niet zonder boilies. Dit zijn gekleurde, gekookte deegballetjes. Kleinere vissoorten kunnen niet snoepen van dit aas omdat het een hard buitenlaagje krijgt door het koken. Hiermee kun je het hele jaar door op karpers vissen. Welke boilies het meest geschikt zijn hangt af van de temperatuur en het jaargetijde.

Welke boilies gebruik ik?

In de lente en winter wordt vaak gekozen voor zoete boilies. Deze hebben een lager veodingswaarde, wat er voor zorgt dat de karpers niet verzadigd raken. Als het water warmer is dat 15 graden maakt het soort boilie niet zoveel uit. In de herfst, als het water weer afkoelt, raden wij je aan om vismeelboilies te gebruiken. De karper wil een reserve opbouwen voor de winter en zal zich volvreten.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je bevestigd een boilie, in tegenstelling tot veel ander karperaas, niet op de haak, maar zet hem vast aan de hair onder de haak, met behulp van een boilienaald en boiliestopper. De karper zal met het ass tegelijkertijd de haak opzuigen en zo haak je de karper in de lip.

Karpers in de lente

In dit seizoen zijn karpers niet erg actief op zoek naar eten. Om beet te hebben kun je het beste vissen met een licht verteerbare boilie die een laag eiwitgehalte heeft. Boilies die er aantrekkelijk uitzien worden eerder opgemerkt en karpers worden geprikkeld door de boilies met een langzame smaakafgifte. Boilies van hoge kwaliteit zijn goed verteerbaar.