Of middag natuurlijk. Zelfs een ochtend is mogelijk. Kortom, het tijdstip maakt niet uit, maar wel dat je een hele goeie indruk maakt op hem of haar.

Hoe goed dit lukt is een hele rare tango. Mensen zijn zo verschillend dat de samenstelling van de perfecte date over het algemeen te vergelijken is met een heel specifiek gerecht twee keer maken met totaal verschillende ingrediënten. De uitkomst van zo’n afspraakje is dan ook niet echt te voorspellen, tenzij de persoon in kwestie en jij elkaar al een beetje hebben leren kennen. Dat bepaalt ook in hoeverre jij met een gerust hart aan jullie date zullen kunnen beginnen.

Want natuurlijk wil jij er presentabel uitzien en dat moet ook. Maar je gaat geen kleding aantrekken die jij in het dagelijks leven zou verafschuwen. Dan bedrieg jij je potentiële partner én jezelf. Dus wat je al dan niet aantrekt is heel lastig uit te kiezen. Het wordt dus heel lastig om alle partijen tevreden te houden – jouw date én jezelf!

Of niet? Dat hangt uiteraard af van jouw smaak in kleding. Misschien heb je al een hele uitgesproken stijl die maar een paar kleine aanpassingen nodig heeft om ‘door de beugel’ te kunnen. Het hangt natuurlijk helemaal af van waar jullie heen gaan hoe je jezelf moet kleden. Een gala is weer heel andere koek dan het bezoek aan een restaurant of bioscoop.

Verschijning en houding

Kortom, haal het mooiste dat je hebt uit de kast. En draag het zelfverzekerd maar ook weer niet te. Arrogantie is namelijk uit den boze. Werkelijk niemand zou dat accepteren: het is van zichzelf al geen aantrekkelijke eigenschap en mocht je date het ook zijn, dan voelt hij of zij zich op zijn of haar ego getrapt en is ook al jullie avond verpest. Tevreden zijn met jezelf is helemaal prima, maar drijf dat dus niet op de spits.

Is het jullie eerste date? Dan zou je een kleine attentie mee kunnen nemen. Maar nodig? Absoluut niet. Dat kan opdringerig overkomen, hoe goed de bedoeling erachter ook is.

Puntjes op de i

De beste manier om een verpletterende indruk te maken door toch subtiel te blijven is ook iets aan je gezicht doen, mocht dat nodig zijn. Scheer je, of accentueer je ogen op een mooie manier. Alles om het beste van jezelf te laten zien. En ruiken! Daarvoor gebruik je natuurlijk een geurtje van een gerenommeerd merk, omdat dit de luchtjes zijn waarop je kunt vertrouwen. Een Versace parfum is zo’n toonbeeld van kwaliteit. Er zijn een heleboel verschillende soorten verkrijgbaar, dus kies het geurtje uit met het karakter dat bij jou en je verschijning past.

Heel veel plezier en succes gewenst!