De meeste van de refurbished iPhones zijn tweedehands en worden teruggestuurd naar Apple door klanten die een soort defect tegenkwamen, terwijl anderen hun oude smartphone wilden vervangen voor een nieuwe. Refurbished iPhones worden volledig gecheckt en wanneer nodig gerepareerd, zodat je bij aankoop een perfect werkende telefoon in handen krijg. Certificering is cruciaal als je van plan bent om refurbished Appleproducten te kopen. Dit zorgt ervoor dat jouw Apple iPhone voldoet aan al je verwachtingen. Kijk ook naar het aantal sterren dat de iPhone krijgt. Dit laat zien of de Apple iPhone zo goed als nieuw is ( in sommige gevallen zijn ze helemaal nieuw), lichte of zware gebruikssporen heeft.

De voordelen van een refurbished iPhone

Waarom is het kopen van refurbished iPhones tegenwoordig zo populair?
Het is een geweldige tip, wanneer je op zoek bent naar een iPhone, maar er geen fortuin aan wilt besteden. Refurbished iPhones zijn een stuk goedkoper dan hun nieuwe broertje en werken toch perfect, dankzij de grondige checks en reparaties. Je hoeft geen duur abonnement te nemen, waar je aan vastzit om je telefoon af te kunnen betalen. Je koopt gewoon een goedkope refurbished Apple en maakt vervolgens gebruik van een sim only abonnement (of prepaid).

Ook is het een betere optie dan het kopen van een tweedehands model. Als je een tweedehands iPhone aanschaft, weet je nooit wat je in huis haalt. Het kan beschadigingen en defecten hebben en bovendien zit er geen garantie op. Een refurbished iPhone werkt altijd goed en je krijgt garantie die verder reikt dan tot aan de deur.

Nieuw en refurbished

Veel mensen denken dat refurbished producten automatisch tweedehands zijn. Dit is zeker niet waar. Hoewel de meeste refurbished iPhones inderdaad gebruikt zijn en daardoor gebruikssporen kunnen hebben, zijn er ook ongebruikte refurbished iPhones te koop. Deze worden verkocht voor een lagere prijs, omdat zij over zijn gebleven in winkels ten gevolge van overbevoorrading. Deze refurbished exemplaren zijn wel duurder dan iPhones met gebruikssporen.

Geen abonnementen

Het laatste voordeel van het aanschaffen van een refursbished iPhone is dat je niet vast zit aan dure abonnementen. Je bent vrij om te kiezen van welke provider je een simkaart in je gereviseerde iPhone wilt. Een handige optie is dan om te kiezen voor bijvoorbeeld een sim-only abonnement. Zo heb je naast lage aanschafkosten voor de refursbished mobiele telefoon ook lage maandelijke lasten. Twee vliegen in een klap dus!