Met een buitencamera kun je je huis of bedrijf ten alle tijden beveiligen. Je krijgt een veilig gevoel omdat je altijd en overal kunt zien wie zich er rond je huis of bedrijfspand bevindt. Een stof en waterdicht omhulling is standaard bij een buitencamera. Met het onvoorspelbare weer dat we in Nederland kennen is het van belang dat een camera spatwaterdicht is en stevig genoeg om wind, regen en hagel te kunnen doorstaan.

Technische achtergrond

In bewakingscamera’s vind je over het algemeen de volgende onderdelen terug: een coating met verwarming of koeling en stroomvoorziening, een objectief en een sensorchip. Een recorder en beeldscherm zijn nodig om de signalen te kunnen verwerken. De gebruikte chip en het objectief bepalen de kwaliteit van het beeld. Veel kleurencamera’s kunnen overschakelen op zwart-wit als het donker wordt. Camera’s worden vaak gecombineerd met microfoons.

Voordelen van diverse camera’s

Veel zon kan je zicht ook belemmeren, daarom zijn de meeste buitencamera’s in het bezit van een zonneklep om te voorkomen dat het beeld overbelicht wordt. Voor buiten gebruik adviseren wij een dome of een bullet camera. Bullet camera’s vallen meer op wat een voordeel kan zijn. Zo maak je duidelijk dat je een buitencamera in je bezit hebt. Met dome camera’s kun je onopvallend filmen.

Is de installatie lastig?

De installatie van de bullet camera is heel eenvoudig. Deze kan met een montagebeugel aan de buitenmuur bevestigd worden en na installatie nog bijgesteld worden. Ben je op zoek naar een IP camera? IP staat voor Internet Protocol en dit is logischerwijs een camera met netwerkverbinding. Zo kunnen ze met wifi functioneren en kun jij via een app de beelden live volgen. 

Liever niet afhankelijk van wifi

Heb je liever een beveiligingscamera die niet afhankelijk is van wifi? Kies dan voor een buitencamera met PoE functie, dit staat voor Power over Ethernet. De verbinding is meer stabiel en de voeding gaat via een netwerkkabel dus je hebt geen stopcontact nodig om de camera van voeding te voorzien. Hij is dus ideaal om te monteren op plekken waar geen stroomvoorziening is. 

Welke beeldkwaliteit kies je?

Bij het gebruik van een buitencamera moet er gekozen worden voor een bepaalde beeldkwaliteit. De hoogste kwaliteit krijg je met een HD camera. De filmt scherpe beelden maar neemt ook veel opslagruimte in beslag. Online vind je veel soorten camera’s voor buiten met 720/1080p tot 4K HD resolutie.