Waar je jouw nieuwe speeltafel ook wilt plaatsen, in huis of op je werk, tafelvoetbal blijft altijd een leuk spel om te spelen. Je kan namelijk het spel met twee personen spelen, maar je kan ook met een groep het spel spelen en een toernooi opzetten. Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten als je gaat kijken naar voetbaltafels want er zit verschil in kwaliteit en mogelijkheden. 

Ga je voor een indoor of een outdoor tafel? 

De eerste belangrijke keuze die je moet maken is of je naar voetbaltafels voor binnen of buiten gaat kijken. Je kan namelijk een outdoor tafel altijd binnen gebruiken, maar indoor tafels niet buiten. Als je kiest voor een indoor voetbaltafel dan moet je er rekening mee houden dat hij in een droge ruimte wordt gebruikt. Een kelder of een schuur wordt namelijk al snel vochtig en het materiaal van de indoor tafel kan daar vaak niet tegen. In die gevallen kan je dan beter gaan voor een outdoor tafel zodat je langer plezier hebt van je investering. 

Er zijn inklapbare voetbaltafels die minder ruimte in nemen

Als je wilt gaan voor een voetbaltafel die minder ruimte in neemt als je hem niet gebruikt, dan kan je gaan voor een inklapbaar model. Een tafel neemt namelijk behoorlijk wat ruimte in en dat is leuk als je ermee wilt spelen, maar als je hem niet gebruikt kan hij enorm in de weg staan. Een horizontale oppervlakte die wordt gebruikt als opslag kan dan onhandig zijn. Kies je voor een inklapbare tafel dan kan je met de inklapbare poten ervoor zorgen dat het grote deel de lucht in gaat. Hierdoor neemt hij veel minder ruimte mee en heb je ruimte over voor andere dingen. 

De kwaliteit van voetbaltafels zit hem vaak in de dikte van het materiaal

Je hebt natuurlijk een prijsverschil en kwaliteitsverschil als je kijkt naar de voetbaltafels. Het materiaal van de tafels zijn het belangrijkste kwaliteitsonderdeel naast de poten. In veel gevallen is het materiaal van de voetbaltafel gemaakt van MDF en de dikte daarvan is van groot belang voor de kwaliteit van het product. In veel gevallen geldt dan hoe zwaarder de tafel is, hoe beter de kwaliteit is. Dat komt omdat hout zwaarder wordt als het dikker is. En geen enkele fabrikant wil veel materiaalkosten hebben in een goedkope budgettafel. 

Laminaat of glasplaat? 

Het is belangrijk om te kiezen of je voor een hobby-tafel gaat of voor een professionele tafel. Een professionele tafel heeft namelijk vaak een gezandstraalde glasplaat en daar zit ook een hoger prijskaartje aan. Daarentegen heeft een afwasbaar laminaat als speelveld een veel lager prijskaartje, maar is ook bewerkelijker. 

Je kan voetbaltafels in verschillende prijsklassen en kwaliteiten aanschaffen. Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden waar je de tafel wilt gaan gebruiken en met welke intensiviteit. Hou er rekening mee dat je een outdoor tafel wel altijd binnen kan gebruiken, maar een indoor tafel niet in vochtige ruimtes. Als je niet zeker weet waar je tafel regelmatig gaat gebruiken, kies dan altijd voor een outdoor tafel zodat je veilig zit.