Jouw baard bijwerken met de beste tondeuse: zo doe je dat

Heb je een mooie baard laten groeien? Dan kan je deze onderhouden met de beste tondeuse. Je kan met jouw baard een groot aantal stijlen aanhouden, maar het onderhouden is vaak lastig voor mensen. Het begint allemaal bij het kiezen van de juiste tondeuse. Met meerdere modellen op de markt is er altijd een voor jou beschikbaar. Over het algemeen geldt dat een draadloze tondeuse met verstelbare kammen ideaal is. Zo kun je de lengte van je baardhaar naar wens aanpassen. Maar welke stappen moet je nog meer doorlopen voor jouw baard?

Het verzorgen van de baard

Voordat je jouw baard kan trimmen moet je alles goed voorbereiden. Jouw baard goed verzorgen geeft jou de gelegenheid om meer met het haar te kunnen. Begin met het wassen van je baard met warm water en een zachte baardshampoo. Dit zal vuil en olie verwijderen en je baard schoon en fris laten aanvoelen. Dep je baard droog met een handdoek. Ook bepaal je welke lengte je uiteindelijk wilt hebben. Met de verstelbare kammen op je tondeuse kun je de gewenste lengte instellen. Als je een volle baard hebt, kun je beginnen met een langere instelling en deze geleidelijk korter maken totdat je tevreden bent met het resultaat.

De halslijn en de zijkanten

Je begint dan met het korter maken van jouw baard.  Zorg dat je de halslijn definieert. Dit is het gebied onder je kin en langs je kaaklijn. Gebruik de tondeuse om een rechte lijn te maken van het ene oor naar het andere, ongeveer 2 centimeter boven je adamsappel. Zorg ervoor dat je de lijn recht houdt voor een nette uitstraling. Vanaf daar ga je door naar de zijkanten van de baard. Begin te allen tijde bij je oren. Vanaf hier werk je naar beneden, richting de kaaklijn. Zorg dat je de bewegingen consistent houdt, zodat alles op gelijke lengte blijft.

De snor en de kin

Een van de andere baardtips is, dat je ook jouw snor en kin niet moet vergeten. Veel mensen slaan de snor over, terwijl dit toch de uitstraling kan veranderen. Voor de snor kan je de kam van de tondeuse optillen. Zo krijg je de snorharen op de gewenste lengte. Zorg dat je bij jouw kin de tondeuse in de richting van de haargroei houdt. Zo krijg je het beste resultaat en voorkom je dat jouw haar er niet naar wens uit komt te zien. Als je tegen de haargroei in gaat, kan het ook voor irritaties zorgen met jouw huid.

Bakkebaarden en controle

Als laatste werk je de bakkebaarden nog bij. Dit gebied is vaak wat dikker dan de rest van jouw baard. Zorg daarom dat je goed oplet wat je doet, zodat je geen kale plekken overhoudt. Door met een langere instelling te beginnen en dan langzaam naar de gewenste lengte te werken, zorg je dat alles tot een mooi geheel wordt gebracht. De baard controleren is het enige dat nog rest.