Er zijn tegenwoordig veel crypto’s. Om het een brede definitie te geven, is een cryptocurrency een vorm van digitaal of virtueel geld in de vorm van tokens. Sommige cryptocurrencies hebben hun weg naar de echte wereld gevonden via creditcards en andere projecten. De overgrote meerderheid van cryptocurrencies blijft echter alleen in het digitale rijk bestaan. Een van de meest bekende crypto’s is Bitcoin. Bitcoin is een pionier geweest in de ontwikkeling van andere crypto’s op basis van een gedecentraliseerd peer-to-peer-netwerk. Het is ook de de facto standaard geworden voor cryptocurrencies, waardoor een steeds groter aantal volgers en spin-offs ontstaan. Bitcoin is niet de enige cryptocurrency op de markt. Dit artikel zal je informeren over twee andere cryptocurrencies die tegenwoordig worden gebruikt, namelijk solana crypto en VeChain Thor (VET). Ze hebben hun waarde behouden ondanks dramatische prijsstijgingen en -dalingen.

Solana crypto

Solana is een open infrastructuurnetwerk dat voor het eerst werd gelanceerd in 2017. Het wordt door veel ontwikkelaars van cryptocurrency beschouwd als een krachtige crypto. Het is een web-scale blockchain van de vierde generatie. Het maakt het eenvoudig om marktplaatsen en applicaties te bouwen die schaalbaar, veilig en gedecentraliseerd zijn. Solana integreert acht protocollen die gemakkelijk met elkaar kunnen handelen en met elkaar kunnen communiceren. Dit wordt gedaan om oplossingen te ontwikkelen voor decentralisatie, schaalbaarheid en beveiliging. Het zijn allemaal cruciale criteria voor de groei van bedrijven die blockchain technologie gebruiken. Dankzij deze protocollen kan het netwerk elke seconde 50.000 tot 65.000 transacties verwerken.

VeChain Thor (VET)

Vet crypto maakt gebruik van een aantal verschillende technologieën, waaronder RFID (Radio Frequency Identification) tags en sensoren, om te garanderen dat het aan zijn verplichtingen zal voldoen. Deze technologieën maken het voor het platform mogelijk om discreet gevoelige data te monitoren. Ze zijn ook handig om essentiële informatie in realtime over de hele blockchain te verspreiden. Oplossingen voor het Internet of Things (IoT) worden geleverd door VET. Het beheer van de bedrijfsvoering en de toeleveringsketens worden hierdoor beide verbeterd. Om de informatiestroom langs de supply chain te verbeteren, maakt VeChain gebruik van distributed ledger technology (DLT).