Er is een hele grote kans dat je de naam PAW Patrol weleens hebt gehoord. En ben je niet bekend met de term, heb je de figuurtjes hoogstwaarschijnlijk wel eens op beeld gezien bij je kinderen, nichtjes en neefjes, of buurkindjes. De serie is onverminderd populair en, misschien nog wel opvallender, doet het PAW Patrol speelgoed het enorm goed in de speelgoedwinkels en online. Maar waaraan is dat succes eigenlijk te danken? En waarom is dat eigenlijk goed? Wij leggen het je uit!

Wat is PAW Patrol?

Laten we beginnen bij de basis: PAW Patrol is een van oorsprong Canadese kinderserie die in 2013 voor het eerst te zien was, vooral bedoeld voor kindjes van onder de 6 jaar (maar geen zorgen, ook veel ouderen kijken er graag naar!). De serie draait om 8 heldhaftige puppy’s (Chase, Everest, Marshall, Rocky, Rubble, Tracker, Skye en Zuma), die samen met hun baasje Ryder allemaal avonturen beleven. Natuurlijk is er zoals een goede kinderserie betaamt elke aflevering ook een wijze les te leren die de kleine kijkers weer mee kunnen nemen in hun dag. 

PAW Patrol speelgoed immens populair

Natuurlijk wordt er door speelgoed ontwikkelaars vaak ingespeeld op de nieuwste trends in film en televisie voor kinderen. Toch komt het niet vaak voor dat een speelgoedlijn populairder is dan de serie zelf. PAW Patrol speelgoed doet het al jaren ongelooflijk goed in de verkoop, en dat is opvallend. Het komt namelijk geregeld voor dat mensen wél bekend zijn met het PAW Patrol speelgoed, maar niet met de serie zelf. Waarom dat zo is, is niet helemaal duidelijk, maar wij kunnen best een paar gokken wagen.

PAW Patrol is overal

Marketing is natuurlijk een groot deel blootstelling, en dat hebben de speelgoed ontwikkelaars van PAW Patrol wel begrepen. PAW Patrol speelgoed bestaat uit enorm diverse productlijnen – van puzzels tot strijkkralen. Ook worden de karakters van de serie op vrijwel alles afgebeeld. Er zijn vrienden- en leesboekjes, etui’s, pennen en stiften, stickers, noem het maar op. En dan kunnen we natuurlijk de letterlijke figuurtjes zelf niet vergeten. Bij PAW Patrol speelgoed denk je natuurlijk al eerste aan plastic miniatuurtjes van de hondjes en hun baasje – met wie de kinderen zich eindeloos kunnen vermaken.

Overkill, zou je denken, maar eigenlijk is het een goede ontwikkeling. Het creëren van herkenningspunten kan voor de kleintjes onder ons enorm behulpzaam zijn als het aankomt op hun creatieve en motorische ontwikkeling. Wanneer een kindje met hun PAW Patrol speelgoed speelt, bijvoorbeeld de figuurtjes, kan het compleet in zijn of haar eigen belevingswereld verdwijnen. En de kleurplaten, klei versies en schilderprojectjes met de hondjes kan ervoor zorgen dat ze zich creatief meer gaan uiten. Het is daarom alleen maar fijn dat de diertjes tegenwoordig niet meer weg te denken zijn uit het schap van de speelgoedwinkel.

Geschikt Speelgoed | Het leukste speelgoed voor jou geschikt

PAW Patrol speelgoed kopen

De volgende keer dat je de figuurtjes in de winkel ziet, snap je dus waarom ze zo immens populair zijn bij de volgende generatie. Wanneer je geen inspiratie meer hebt voor een cadeautje op de volgende verjaardag of feestdag, weet dan dat PAW Patrol speelgoed het altijd goed doet!