Als ondernemer heb je natuurlijk ontzettend veel te doen naast het verlenen van je service aan klanten. Je moet bijvoorbeeld de administratie bijhouden of bezig zijn met de marketing. Hierdoor is het soms lastig om de bomen door het bos te zien. In zulke situaties is het erg handig om een virtual assistant aan je zijde te hebben. Een virtual assistant kan namelijk bepaalde taken uit de handen nemen, zodat jij je kunt focussen op de belangrijkste activiteiten! 

Wat doet een virtual assistant? 

Een virtual assistant (VA) is simpelweg een ondernemer die bepaalde zaken van jouw overneemt, zoals emailbeheer, planning, administratie etc. Deze mensen hebben vaak een VA opleiding gevolgd en zijn dus echt gespecialiseerd. Het hebben van een VA-ondernemer brengt vele voordelen met zich mee. Zo bespaar je een hoop kosten, omdat je niet te maken hebt met een vaste kracht. Daarnaast zijn ze ook heel flexibel inzetbaar, dus een virtual assistant kan je helpen vanaf elke plek! Klinkt ideaal toch?

Hoeveel kost een virtual assistant?

De kosten voor een virtual assistant kunnen erg variëren per bedrijf, maar je kan per uur rekening houden met een bedrag van ongeveer €75,00. Als je flexibel wilt zijn met het inzetten van uren worden door sommige bedrijven ook een “strippenkaart” aangeboden. Hierbij is het de bedoeling dat je een vast bedrag betaald en de strippen ofwel de uren kunt verdelen over een bepaald aantal maanden. Bij sommige organisaties kan dit drie maanden zijn, maar dit kan ook oplopen naar zes maanden. 
Ik hoop dat jij na het lezen van deze blog hebt kunnen ontdekken hoe handig een virtual assistant voor jouw business kan zijn. Je hebt namelijk een sparringpartner op niveau! Ben jij benieuwd naar andere zakelijke tips? Dan raad ik je zeker aan om ook eens een kijkje te nemen naar onze andere blogs!