De supermarkt is het afgelopen jaar misschien wel één van de drukst bezochte locaties door de genomen corona maatregelen. Wanneer je echter eens aandachtig door de winkel loopt, zal direct opvallen dat ieder product beschikt over een etiket met een barcode of serienummer. Sinds de invoering van de zelfscankassa’s besteden ook klanten meer aandacht aan de opdruk van verpakkingen en producten, aangezien de barcode gevonden moet worden om het product te kunnen scannen. Met je boodschappen in je wagen loop je de winkel uit en vergeet je vrijwel direct weer waar de barcode te vinden was.

Voor aanbieders van producten wordt er niet zo gemakkelijk gedacht over de codering van producten. Zij kijken dan ook op een andere manier naar deze barcode en de aanvullende informatie, die vermeld moet worden op het etiket van een product. Met geavanceerde technologieën moeten zij namelijk een authentieke opdruk zien te realiseren, die bovendien voldoet aan de Europese wetgeving voor de codering van producten. Dit is alleen zo eenvoudig nog niet, want een fout is snel gemaakt wanneer men niet over de juiste kennis en ervaring beschikt om een product te voorzien van legaal én uniek etiket. 

Wat kunnen productaanbieders in dit geval het beste doen? Coding Koenig & Bauer weet raad! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het coderen van producten met behulp van onder andere een geavanceerde etiketteermachine en laser graveermachine metaal. Onze machines maken het mogelijk om producten uit uiteenlopende toepassingsgebieden te coderen, zoals voedingsmiddelen, cosmetica en buizen. Bovendien verzekeren wij jou ervan dat de codes en etiketten te allen tijde voldoen aan de wetgeving voor codering, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wil je meer weten over de manier waarop wij de codering van jouw producten zullen aanpakken? Neem dan een kijkje op onze website om contact met ons op te nemen!