Heb jij thuis een internetverbinding? Dan is de kans groot dat je telefonie en televisie afneemt bij dezelfde provider. Hoogstwaarschijnlijk heb je een 3-in-1 pakket (ook wel alles-in-1-pakket). Bekende providers die dit aanbieden zijn bijvoorbeeld KPN, Ziggo, Telfort en T-Mobile. Wat de laatste jaren enorm in opkomst is, dat is een 4-in-1 pakket. Dit wordt in de volksmond ook wel een Quad Play pakket of Combipakket genoemd.

Wat is een 4-in-1 abonnement?

Zoals de naam al zegt: bij een 4-in-1 abonnement sluit je internet, televisie, vaste telefonie + mobiele telefonie af bij één provider. Omdat niet alle internetproviders ook telecomproviders zijn, kan je dergelijke quad play pakketten niet zomaar overal afsluiten. Momenteel kun je hiervoor terecht bij KPN (in combinatie met Simyo), Ziggo (in combinatie met Vodafone), XS4All en T-Mobile. 

Wat zijn de voordelen van een quad play abonnement?

Waarom zou je als consument alle diensten (internet, tv, bellen en mobiele telefonie) afnemen bij een provider? Het antwoord is heel simpel: omdat het voordeliger is. Wanneer je meerdere diensten bij een provider afneemt, heb je recht op korting. Dit geldt bij 3-in-1 pakketten ook. Maar wanneer je ook je mobiele telefonie toevoegt aan je alles-in-1 pakket krijg je nog meer extra’s. Hieronder een aantal voorbeelden:

  • €5,00 korting op je mobiele factuur (KPN)
  • Dubbel zoveel MB’s en belminuten (Telfort)
  • Gratis extra zenderpakketten (Ziggo)
  • Gratis onderling bellen (XS4ALL en KPN)
  • Gratis eredivisie kijken via Fox Sports Eredivisie (T-mobile)
  • Extra korting op een extra snel glasvezel abonnement

Meer overzicht

Een ander voordeel van een quad play pakket is dat je veel meer overzicht hebt. Je krijgt maandelijks één factuur met daarop alle kosten. Bovendien heb je één aanspreekpunt waar je terecht kunt voor vragen, klachten e.d. 

Welk 4-in-1 pakket past bij mij?

Lijkt het jou wat, zo’n alles in 1 pakket inclusief mobiele telefonie? Via speciale vergelijkersl check je razendsnel alle pakketten. Doordat je eerst jouw postcode en huisnummer invult, vind je hier alleen de pakketten die ook daadwerkelijk beschikbaar zijn op jouw adres. Zo vind je snel de goedkoopste/beste/snelste aanbieder. Overstappen gaat eenvoudig via de speciale overstapservice.