Als je regelmatig last hebt van een slechte adem is dat erg vervelend. Het is niet alleen onprettig voor jezelf maar ook voor andere mensen als ze je adem ruiken. Je kunt er echter zelf wel wat tegen doen en dit probleem op de juiste manier aanpakken. 

Waardoor kun je last hebben van een slechte adem? 

Als je last hebt van een slechte adem dan kan deze op verschillende plaatsen in je mond ontstaan maar de oorzaak ligt altijd bij slechte, oftewel anaerobe bacteriën. Deze slechte bacteriën huizen graag op droge plekken in je mond waar weinig zuurstof aanwezig is. En zij zorgen nu juist voor de slechte adem in je mond. Een slechte adem geeft je een vieze smaak en dat is niet prettig maar ook niet gezond. 

Pak het probleem bij de bron aan

Het is daarom zaak dat je een vieze adem zo effectief mogelijk tegen gaat. Hiervoor zijn verschillende middelen op de markt die een slechte adem tegengaan. Hierbij kun je denken aan een speciale mondgel of mondspoelmiddel waarmee je niet alleen je mond goed reinigt maar ook de bacteriën bestrijdt. En dat is waar het juist om gaat: je dient het probleem met de vieze adem bij de bron aan te pakken. Dit betekent dat je de strijd met de bacteriën aangaat zodat deze zo snel mogelijk verdwijnen. 

Bestrijd de bacteriën en ga de vorming van nieuwe tegen

Kies hierbij voor een goed mondwater waarmee je regelmatig spoelt. Veel mondwaters maskeren een slechte adem slechts een poosje maar als je voor een goede en effectieve mondspoeling kiest, dan zorg je ervoor dat je mond van meer zuurstof voorzien wordt en deze vochtiger wordt. Hier houden de bacteriën niet van en des te eerder zullen ze verdwijnen en zich niet opnieuw proberen te nestelen. Zorg er wel voor dat je het mondspoelmiddel met regelmaat gebruikt om zo de vorming van bacteriën preventief tegen te gaan. 

Andere middelen om een slechte adem te bestrijden

Kies altijd voor mondwater dat op basis van natuurlijke ingrediënten gemaakt is en waaraan geen (mogelijk schadelijke of) chemische toevoegingen gedaan zijn. Heb je net even geen mogelijkheid om te spoelen of geen water in de buurt? Kijk dan eens wat speciale kauwgom of pastilles tegen een slechte adem voor je kunnen betekenen. Je mag ook meer middelen samen gebruiken, zeker als ze van hetzelfde merk zijn want dan zijn ze goed te combineren.