Heb jij schade opgelopen binnen het huis door een ander en komen jullie beide niet uit de situatie? Dan is het goed om dit te gaan verhalen op de tegenpartij. Hierbij is het goed om te kijken hoe je dit het beste kunt doen. Het inschakelen van een dure advocaat gaat voor veel mensen niet, maar gelukkig is er nog een mogelijkheid om een pro deo in te schakelen. Hierdoor weet je zeker dat jouw casus succesvol wordt behandeld zonder enige beperkingen. Het hebben van schade aan de woning is al vervelend en het zou nog vervelender zijn als je veel geld moest betalen aan een advocaat. Hieronder zullen we het eerst hebben wat een pro deo is. Vervolgens gaan we in wat je moet doen als je een ongeluk hebt ondergaan.

Schade aan de woning, schakel een pro deo is, maar wat is pro deo?

Pro deo, de letterlijke betekenis van pro deo is enkel voor God. Het is een advocaat die de niet veel vermogend mens helpt. Een pro deo advocaat wordt daarom ook worden ingezet op de kosten van de overheid. Het kan ook zijn dat je hem nog steeds deels moet betalen maar dat heeft te maken met jouw financiële plaatje. Als mensen op zoek zijn naar een advocaat gaan ze verschillende dingen afwegen. Ga niet gelijk de keuze maken op basis van hoeveel het kost. Voor een goede advocaat betaal je nou eenmaal gewoon veel geld. Maar het kan je ook veel geld of straf schelen. Daarom is dit een lastig keuze. Er zijn gelukkig genoeg advocaten die je hierbij goed kunnen ondersteunen. Een pro deo advocaat wordt deels door de overheid betaald. Een pro deo advocaat wordt ook wel advocaat van onvermogen genoemd. Je eigen bijdrage die je moet betalen voor de advocaat ligt puur aan je situatie.

Ben jij dus slachtoffer geworden van een auto-ongeluk en moet je een advocaat inschakelen voor de betreffende kwestie? Dan is het aan te raden om een pro deo in te schakelen. Hierbij ben je niet veel geld kwijt en weet je zeker dat je zaken goed worden geregeld.

Vermijd contact en laat de pro deo zijn of haar werk doen

Als je een pro deo hebt ingeschakeld is het goed om rustig af te wachten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. In deze situatie is het goed om volledig aandacht te besteden aan jezelf zodat je zeker weet dat je geen fouten ondergaat. Het is namelijk van groot belang dat je optimaal tot rust komt en dat je niet teveel aan de situatie denkt wat er is gebeurd. Hierbij is het advies om de advocaat aan het werk te zetten zodat je zeker weet dat alles goed gebeurd. Mocht je toch niet kunnen wachten, dan is het advies om tussentijds te wachten op een specialist zodat je zeker weet dat alles correct en adequaat gebeurd.