Ben je je huidige baan zat? Wil je eigenlijk al jaren iets anders dan dat je nu doet? Steeds meer volwassenen kiezen ervoor om een andere of nieuwe opleiding te volgen in het volwassenenonderwijs. De meeste opleidingen of cursussen worden in de avond of in de weekenden geven, zodat er naast de opleiding gewerkt kan blijven worden. Of dit gecombineerd kan worden met een gezin. Op deze manier kan je blijven doen wat je wilt terwijl je werkt aan een mooie toekomst. Zo kunnen oude of nieuwe dromen toch waargemaakt worden. Er zijn veel aanbieders en er is veel keuze aan opleidingen en cursussen.

Hoe werkt het?

Het volwassenenonderwijs werkt een stuk anders dan je gewend bent van de school van je kinderen of je oude middelbare school. De meeste lesdagen zijn in het weekend of in de avond. De opleidingen komen in verschillende vormen. Cursussen kunnen zowel online als fysiek plaatsvinden en zullen ook vaak in de weekenden plaatsvinden. Cursussen duren vaak minder lang dan opleidingen. Opleidingen kunnen in voltijd of deeltijd gevolgd worden. De voltijdopleiding zal veel fysieke leermomenten hebben, en er wordt verwacht dat er minimaal 40 uur of meer besteed wordt aan de opleiding. Een voltijd opleiding volgt vaak het tempo van de reguliere opleidingen. Er kan ook gekozen worden voor deeltijd. Hier zal er meer zelfstudie van je worden gevraagd en zijn er minder contactmomenten. Deze opleiding duurt doorgaans ook langer dan de voltijd opleiding omdat er minder tijd besteed aan kan worden.

Wat zijn de populaire opleidingen?

Wil je graag een opleiding volgen maar je weet nog niet welke? Het kan dan makkelijk zijn om naar de meest populaire opleidingen te kijken. Deze opleidingen zijn immers niet voor niets zo populair. Een erg populaire opleiding is verpleegkunde hbo. Verpleegkundige zijn op dit moment meer nodig dan ooit. Niet alleen is dit een erg dankbaar beroep, de opleiding wordt ook als leerzaam en leuk ervaren. Het bereid je perfect voor op het werk van een verpleegkundige.