Wingsurfen wordt een steeds populairdere sport. Het is een combinatie van windsurfen, golfsurfen en kitesurfen. Bovendien is het een relatief makkelijke sport om te leren. Benieuwd naar wat wingsurfen precies is en wat je ervoor nodig hebt? Lees dan snel verder! 

Wat is wingsurfen? 

Bij wingsurfen wordt er gebruik gemaakt van een opblaasbaar, licht zeil. Verder sta je op een surfboard en laat je je voorttrekken door het lichtgewichte zeil. In principe kun je overal wingsurfen. Er is namelijk geen lange lijn (zoals bij kitesurfen) waar je rekening mee moet houden. Verder is erg harde wind ook geen benodigdheid om succesvol te kunnen wingsurfen. Zo kun je dus op elk binnenwater of op kleinere plassen wingsurfen uitproberen. Ideaal dus voor op vakantie!

Wat heb je nodig bij wingsurfen? 

Voor wingsurfen heb je, logischerwijs, een wingsurf board nodig. Er zijn veel verschillende modellen en merken beschikbaar, omdat wingsurfen een steeds populairdere sport wordt. Wanneer je een beginner bent is de aanschaf van een goed wingsurfboard van belang. Hoe zwaarder de surfboard is, hoe stabieler het zal zijn op eventueel hoge golven. 

Verder heb je natuurlijk ook een ”wing” nodig, ofterwijl een opblaasbaar zeil. De maat die je nodig hebt verschilt per persoon en is bovendien afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer je bijvoorbeeld met hardere wind wil wingsurfen, kun je nog een extra wing aanschaffen. 

Ook beginnen met wingsurfen? 

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geworden in wingsurfen? Je kunt er natuurlijk voor kiezen lessen te volgen als je het een keertje wil proberen. Wel is het belangrijk om als beginner niet op grote meren of wateren te wingsurfen. Dit kan namelijk al snel leiden tot gevaarlijke situaties wanneer je nog weinig eerdere ervaring hebt opgedaan. Voor de veiligheid is het dus zeker aan te raden om lessen te volgen van professionals zodat je het binnen de kortste keren onder de knie krijgt!